verdens best betalte fotballspillere

Lionel Messi har skrevet under en ny avtale med FC Barcelona som igjen gjør han til verdens best betalte fotballspiller. Se hele vår liste over de ti best betalte fotballspillere i verden!

Alexis rett inn på listen etter overgangen til Manchester United

FC Barcelona og Lionel Messi har nylig skrevet under under ny kontrakt som gjelder frem til 2021. Dermed blir den argentinske magikeren igjen den fotballspilleren i verden som er best betalt.

Det er som regel fast kutyme for Lionel Messi og Cristiano Ronaldo å få verdens høyeste lønn hver gang de skriver ny kontrakt med henholdsvis Barcelona og Real Madrid, og Messi behøver dermed ikke å være den best betalte særlig lenge.

Generelt henger prestasjoner og evner på fotballbanen sammen med lønnen, men etter Kinas voldsomme inntog i internasjonal klubbfotball har det endret seg en smule. De nyrike kinesiske klubbene har råd til å betale enorme summer for spillere som knapt hadde fått sitte på benken i de største europeiske klubbene.

Ser man på vår liste over de best betalte fotballspillerne er det lurt å huske på at hver enkelt kontrakt er bygget opp forskjellig fra hverandre. Noen får en høy grunnlønn, mens andre har en lavere en men med høyere bonuser for mål, sluttplassering og så videre.

Og i tillegg til lønnen får som regel spillerne en såkalt sign-on-fee, ett engangsbeløp for å signere kontrakten. Dette beløpet kan tilsvare så mye som en hel årslønn.

Felles for dem alle er uansett at de på én enkelt sesong kan tjene nok til å brødfø både seg selv og hele familien resten av livet. Tallene på listen er kun lønnen fra klubben, og inkluderer ikke individuelle sponsoravtaler og lignende.

Se vår liste over verdens 10 best betalte fotballspillere her:

1. Lionel Messi – 421 millioner kroner – FC Barcelona

Etter at han skrev under på en ny kontrakt med Barcelona i slutten av november som løper helt til år 2021 er det nå klart at verdens beste fotballspiller spiller resten av sine aller beste fotballår i den spanske storklubben, om ikke noe helt ekstraordinært skulle skje. Det er en helt vanvittig lønn det er snakk om, men om man ser på hva annet Barcelona kunne hentet for de pengene er det ikke annet å si enn at de får mye igjen for pengene. Utkjøpsklausulen er på 6,5 milliarder kroner, som også er ufattelig mye både i Russland, Kina og Saudi Arabia.

2. Neymar – 354 millioner kroner – Paris Saint-Germain

FC Barcelona brukte over en milliard kroner (medregnet skattebøter) på å hente Neymar fra brasilianske Santos, og det er ingen tvil om at han var en meget god signering for klubben sett på prestasjonene hans. Derfor kom det som en stor overraskelse på de fleste fotballinteresserte da PSG valgte å innløse utkjøpsklausulen hans på over to milliarder kroner i sommer og gjøre han til verdens dyreste fotballspiller. Og med den høye overgangssummen fulgte det også en meget høy lønn for den brasilianske stjernen. Men det har ikke bare vært en dans på roser i Paris, og det ryktes om både misnøye og interne konflikter i den franske storklubben.

3. Cristiano Ronaldo – 314 millioner kroner – Real Madrid

Cristiano Ronaldo har i 2017 vunnet sin femte Ballon d’Or, noe kun Lionel Messi har oppnådd før han. Men han er kun den tredje best betalte fotballspilleren på planeten, noe som tvilsomt er noe han er særlig fornøyd med. Han skrev under en ny kontrakt som strekker seg til 2021 så sent som i 2016, men det har ikke stoppet Real Madrid i å signere nye avtaler før. Han har en helt enorm kommersiell verdi, og er den best betalte idrettspersonen i verden, medregnet personlige sponsoravtaler og så videre.

4. Alexis Sanchez - 280 millioner kroner - Manchester United

Alexis Sanchez ble etter byttehandelen mellom Arsenal og Manchester United, der Henrikh Mkhitaryan gikk til Arsenal og Sanchez motsatt, den spilleren med høyest lønn i hele Manchester-klubben. Smått utrolige 500.000 britiske pund kan han nå glede seg over å få tikkende inn på konto hver uke fra verdens rikeste fotballklubb, noe som gjør han til dem fjerde best betalte fotballspilleren i verden. Det til tross for at han og hans Chile ikke klarte å kvalifisere seg til neste års Verdensmesterskap. Det er også kjent at han fikk en solid sign-on-fee for å skrive under på kontrakten, ettersom det ikke ble utveklset beløp mellom de to klubbene.

5. Oscar – 235 millioner kroner – Shanghai SIPG

Brasilianske Oscar spilte hele fire og et halvt år i engelske Chelsea, hvor han gjorde sakene sine godt. Men han ble aldri den virkelig store stjernen som Chelsea og deres supportere håpet på, så når kinesiske Shanghai SIPG kom på banen og tilbudte 600 millioner kroner var ikke Chelsea vonde å be. Sportslig er det nok et steg ned for den brasilianske landslagsspilleren, men økonomisk har han nå sikret både sin egen og familiens fremtid.

6. Gareth Bale – 225 millioner kroner – Real Madrid

Etter hele seks år i Tottenham Hotspurs skiftet Gareth Bale i 2013 beite og ble klar for Real Madrid og fikk en lønn passende det som den gang var en rekordstor overgangssum. Han startet riktig godt hos Los Blancos, men har i løpet av de over fire årene han har vært i klubben hatt over 30 skader, og det er rykter om at klubbdirektør Florentino Perez ønsker å selge waliseren igjen. Med en prislapp på rundt 100 millioner Euro havner han trolig igjen i Premier League.

7. Ezequiel Lavezzi – 225 millioner kroner – Hebei China Fortune

Argentinske Ezequiel Lavezzi var en del av en fryktinngytende angrepstrio sammen med Edison Cavani og Marek Hamsik i Napoli før han i 2012 meldte overgang til franske Paris Saint-Germain. Etter tre og en halv sesong i den franske hovedstaden fikk også han et tilbud fra Kina som var for godt til å si nei til, og ble i tillegg en av de aller best betalte spillerne i verden. I sine beste dager var han en ekstremt hurtig og dynamisk spiss, men nå har han rundet tretti og det er kun på lønnslisten han er blant verdens beste fotballspillere.

8. Hulk – 196 millioner kroner – Shanghai SIPG

Brasilianske Hulk fikk sitt internasjonale gjennombrudd i portugisiske Porto, hovr han spilte mellom 2008 og 2012. I de fire neste årene spilte han i den russiske storklubben Zenit St. Petersburg, hvor han var blant de aller best betalte spillerne i russisk fotball. Men mye vil ha mer, og da Shanghai SIPG kom på banen og tilbudte han 196 millioner kroner i årslønn var han ikke vond å be. Men det har medført at han han har mistet plassen sin på det brasilianske landslaget, likesom sin klubbkamerat Oscar.

9. Paul Pogba – 167 millioner kroner – Manchester United

Engelske Premier League er den ligaen som genererer mest penger og oppmerksomhet i hele fotballverden, men vi må helt ned til niendeplass på vår liste for å finne første spiller fra ligaen på vår liste. Når Paul Pogba skiftet tilbake fra Juventus til Manchester United i 2016 ble han tidenes dyreste fotballspiller, og det er heller ikke noe å si på lønnen han innkasserer hos de røde djevlene. Mange vil si at han enda ikke helt har fått ut potensialet sitt i Manchester, men det er ingen som helst tvil om at han er en av fotballens aller beste midtbanespillere.

10. Graziano Pelle – 147 millioner kroner – Shandong Luneng

Om man blir bedt om å lage en liste over de beste fotballspillerne i verden er det med stor sannsynlighet uten at italienske Graziano Pelle blir nevnt i stor grad. Man skal i det minste et godt stykke ned på listen. Men i kinesisk fotball er det ikke alltid kvaliteter på fotballbanen og lønninger henger helt logisk sammen. Han hadde for noen år siden en fin karriere i engelske Southampton, og var en periode førstevalg på spissplassen på det italienske landslaget. Han gjorde det greit, så greit at Shandong Luneng sto klar med et vanvittig kontraktstilbud. Og sett i lyset av hans talent var det i grunn fornuftig av han å si ja, og havne på denne lukrative listen.

Tallene er hentet fra spanske Marca.

Flertall fra kinesiske klubber

Så listen vår bekrefter utviklingen vi har sett i internasjonal fotball de siste årene. Kinesiske klubber med enorme budsjetter hentet spillere fra Europa, men ikke nødvendigvis de aller beste. Verdens beste fotballspillere vil nok fortsatt bli å se i de beste europeiske klubbene, også i overskuelig fremtid. Men at spillere som er over toppen i sin karriere velger å godta summene som blir tilbudt i kinesisk fotball er vanskelig å klandre dem for.

100% opp til 500 NOK

1. Casino Winner

100% opp til 1000 NOK

2. Guts

100% opp til 1000 NOK

3. Rizk

200% opp til 1000 NOK

4. Unibet

500% opp til 500 NOK

5. ComeOn

100% opp til 1000 NOK

6. Betway

Sponset innhold | Regler og vilkår gjelder | 18+ | Bonus kun for nye kunder