Topp 10: Fotballspillerne med flest følgere på Instagram

flest instagram følgere

Profesjonelle fotballspillere er mer tilgjengelig for fansen enn noen gang før, og det er mye takket være sosiale medier som Facebook, Twitter og Instagram. De fleste spillerne i større ligaer har egne kontoer der fansen kan følge dem i det daglige livet, på trening og på reiser.

Men det er ikke bare for å holde fansen oppdatert på hva som skjer i livet deres, men med ett par millioner følgere på Instagram kommer det også enorme inntektsmuligheter med å reklamere for sponsorer.

De ti fotballspillerne med flest følgere på Instagram:

10. Sergio Ramos – @sergioramos: 38,5 millioner følgere

Real Madrid- og Spanias stopperkjempe er en av de aller største spanske fotballspillerne gjennom tidene, og står med utrolige 167 kamper for landslaget.

Og med hele 21 titler på klubb og landslag er han blitt en populær mann, og hans 35 millioner følgere på Instagram kan bilder av alt fra når han har blitt far til treningsaktiviteter med klubben.

Han er veldig privat på mediumet, og det kan virke som at han ikke bruker det like kommersielt som enkelte andre.

9. Paul Pogba – @paulpogba: 41 millioner følgere

På plass finner vi tidligere Juventus, nå Manchester United-spiller Paul Pogba. Franskmannen er de røde djevlenes største stjerne, og fast på det franske landslaget som ble verdensmestere i 2018.

Han er en av ansiktene til Adidas, og poster en fin blanding av private og offisielle bilder på sin profil. Pogba er den eneste franskmannen på listen vår.

8. Zlatan Ibrahimovic – @iamzlatanibrahimovic: 43 millioner følgere

Lets gooo! @lagalaxy

Et innlegg delt av Zlatan Ibrahimović (@iamzlatanibrahimovic)

Det finnes kun én Zlatan, også på Instagram. Ibrahimovic er den personen fra Skandinavia med desidert flest følgere, faktisk har han flere følgere enn det finnes mennesker i Skandinavia.

I det siste har du kunnet følge han i sin kamp tilbake fra skadene, og på sin signingsferd til USA, der han har blitt tatt imot som den superstjernen han er. Trolig vil dette resultere i enda flere følgere etter hvert.

7. Gareth Bale – @garethbale11: 43,2 millioner følgere

Waliseren med flest følgere klarer en sterk sjetteplass på listen over fotballspillere med flest følgere på Instagram med sine over 41 millioner følgere.

Bale er ikke personlig som mange av de andre på listen, men man får et par innblikk i dagliglivet innimellom resten av alle bildene fra livet i og rundt klubben Real Madrid.

6. James Rodriguez – @jamesrodriguez10: 45,5 millioner følgere

Mi noche. ?

Et innlegg delt av James Rodríguez (@jamesrodriguez10)

Den kanskje mest overraskende spilleren på listen er colombianske James Rordiguez. Teknikeren som virkelig fikk sitt gjennombrudd da han ble toppscorer i VM 2014 spiller for øyeblikket for Bayern München.

Der er han etter at han først var på lån fra Real Madrid, hvor han etter overgangen for fire år siden aldri helt har klart å leve opp til forventningene. Den voldsomme populariteten i hjemlandet kan være mye av grunnen til den høye plasseringen her på vår liste.

5. Ronaldinho – @ronaldinho: 51,7 millioner følgere

Ronaldo de Assis Moreira, bedre kjent som Ronaldinho, er en av de største fotballspillerne gjennom tidene. Og selv om han la opp for tre år siden og ikke har spilt for Brasils landslag siden 2013 er han fortsatt en av de mest populære fotballspillerne både på Instagram og generelt.

På Instagram kan du følge hans liv som pensjonert fotballspiller, der han møter andre tidligere fotballspillere, nåværende spillere og bare generelt nyter livet.

4. David Beckham – @davidbeckham: 62,9 millioner følgere

Det er nok ikke en like stor overraskelse at den tidligere Manchester United, Real Madrid, LA Galaxy, AC Milan og PSG-spilleren havner høyt på denne listen.

Engelskmannen har alltid vært en meget populær mann, langt utenfor fotballens verden, og han har i tillegg alltid vært flink til å markedsføre seg selv. At han er gift med Victoria Beckham er nok heller ingen ulempe.

3. Neymar – @neymarjr: 138 millioner følgere

@gagamilanoworld ??

Et innlegg delt av EneJota ?? ? neymarjr (@neymarjr)

Det har vært mye uro rundt Neymar de siste årene, noe som har sørget for at han faktisk har mistet en del følgere, og falt nedover på listen. Han var tidligere foran Messi, sin tidligere lagkammerat i Barcelona, på denne listen. Den nåværende Paris Saint-Germain-spilleren deler det meste, og her får vi bilder av både oppturer og nedturer, som det begge har vært en del av i hans karriere.

Men også ting utenfor fotballkarrieren blir delt, som når han spiller poker eller gjør fritidsaktiviteter med sønnen eller med venner.

2. Lionel Messi – @leomessi: 151 millioner følgere

??? #Nemeziz

Et innlegg delt av Leo Messi (@leomessi)

Verdens i mange øyne aller beste fotballspiller gjør det godt utenfor banen også. Hele 130 millioner forskjellige følgere får med seg en fin blanding av familie, fotball og alt det andre som skjer i livet hans.

Spesielt barna er i fokus, men han er heller ikke redd for å vise nye sider av seg selv, vise frem sin vakre kone, eller veldig flotte hund.

1. Cristiano Ronaldo – @cristiano: 219 millioner følgere

?

Et innlegg delt av Cristiano Ronaldo (@cristiano)

Alt annet enn overraskende, og med klar margin, er det selvsagt Cristiano Ronaldo som topper denne listen, som så mange andre lister.

Den portugisiske superstjernen er av verdens aller største kjendiser, og er faktisk den tredje mest fulgte på Instagram totalt sett. Og selv om han bare er den tredje best betalte fotballspilleren for tiden, bidrar inntekter fra for eksempel Instagram, til at han er verdens best betalte idrettsmann totalt sett.

Noen oppsummerte tall

2 – To av spillerne på listen er pensjonerte fotballspillere, David Beckham og Ronaldinho.

4 – to av spillerne spiller i Real Madrid, det er Gareth Bale og Sergio Ramos. I tillegg har James Rodriguez og David Beckham har en fortid i klubben.

5 – Halvparten av listen består av spillere fra Sør-Amerika – Neymar, Lionel Messi, James Rodriguez, Ronaldinho og Luis Suarez.

77 – Alle spillerne på listen er blant de 77 mest fulgte kontoene på Instagram totalt sett, og fotball er dermed trolig den mest populære sporten på det sosiale mediet.

Norges mest fulgte

1. Erling Braut Haaland – @erling.haaland 3,8 millioner følgere

That magic moment ? ? ? @bvb09 #BVBKOE

Et innlegg delt av Erling Braut Haaland (@erling.haaland)

Tallet på følgere har skutt i været for Erling Braut Haaland det siste året. Han har hatt en kometkarriere i internasjonal fotball, og er nå en av de mest ettertraktede spillerne i verden.

Haaland tok igjen Martin Ødegaard i løpet av våren 2020, og er nå den mest fulgte nordmannen på det sosiale mediet.

2. Martin Ødegaard – @odegaard.98: 2,3 millioner følgere

Den nest mest fulgte norske spilleren på Instagram er unggutten Martin Ødegaard. Real Sociedad-spilleren som er født i 1998 har opparbeidet seg enorm popularitet siden han først slo gjennom i 2015, og er en av veldig få nordmenn med over 1 million følgere.

Om han i fremtiden skulle klare å slå gjennom på førstelaget til moderklubben Real Madrid, kan han trolig forvente en mangedobling av de følgerne han allerede har.

Eivind Myhre

Forfatter

Eivind har en stor forkjærlighet for norsk fotball spesielt, men har også stor interesse for Europacup-fotball, og da helst nivåene under Champions League. Skal han på kamp velger han Ferencvaros mot Aberdeen heller enn Barcelona mot Manchester United.

1487 Artikler