Syv fotballag i verden med et morsomt navn

I verden finnes det millionvis av fotballag, og alle disse har selvsagt et lagnavn. Det er derfor ikke unaturlig at noen av disse navnene er morsomme, med vilje eller ikke.

Vi skal her ramse opp de lagnavnene vi synes er morsomst i fotballverdenen.

Liste med de morsomste lagnavnene i verden

I listen vår finner vi klubber som kanskje ikke helt har tenkt det helt igjennom når de valgte navn, eller var det kanskje presis det de gjorde?

llanfairpwllgwyngyllgogerychwyrndrobwllllantysiliogogogoch

1. Clwb Pêl Droed Llanfairpwllgwyngyllgogerychwyrndrobwllllantysiliogogogoch Football Club

Tro det eller ei, men dette er faktisk et navnet til en fotballklubb i Wales. Det er faktisk også navnet på byen som laget kommer fra.

Det er faktisk også det lengste navnet på en idrettsklubb i verden. Man skulle tro det var en full person som har sovnet på tastaturet men navnet kommer fra Galisisk, et språk som idag nesten har dødd ut.

2. Insurance Managment Bears

Sånn her kan det gå når sponosoren blander seg litt for mye i driften av klubben. Her har man gjort det som er litt mer vanlig i sykkelsporten og solgt navnet sitt til et selskap. Ikke like vanlig i fotballen, men laget gjør det godt til tross for sitt navn. De spiller i toppserien på Bahamas og har vunnet ligaen ved flere anledninger.

3. Cape-Coast Ebusua Mysterious Dwarfs

Dette fotballaget fra Ghana har virkelig funnet seg et orginalt navn. Navnet betyr Kapp-kystens Mystiske Dverger og man kan lure på hvordan de kom på dette navnet. Det finnes dessverre ingen gode forklaringer så det må vi dessverre fortsette å lure på.

Mysterious dwarfs football club

4. FC Santa Claus

Hos våre naboer i øst ville grunnleggerene av denne klubben ha et navn på som virkelig var finsk. Derfor ble det til FC Santa Claus. Klubben holder selvsagt til i samme by som finnene bestemt mener at julenissen kommer fra, nemlig Rovaniemi.

FC Santa Claus har lyktes godt og har kommet seg helt opp til nest øverste nivå i Finland. De har aldri nådd den finske toppserien, så kanskje det er noe de ønsker seg til jul?

5. CF Venta de Baños

Om vi oversetter dette navnet direkte så får vi FC Baderomssalg på norsk. Dette laget spiller sine hjemmekamper i Plaencia i Spania. Det har vært diskusjoner om å bytte navn på fotballklubben en rekke ganger. Derimot er det blitt et navn som er et symbol på klubben og derfor har navnet forblitt som det er.

6. King Faisal Babes F.C

Igjen skal vi til Ghana og til fotballaget King Faisal Babes F.C. Den profesjonelle klubben som spiller i Glo Premier League, den øverste ligaen i Ghana, ble kjøpt opp av tidligere konge i Saudi Arabia Kong Faisal.

Han syntes så godt om klubben at han like så godt omdøpte den til «Kong Faisals elsklinger». Navnet kan med litt godvilje tolkes pornografisk der Faisal kan leses som «facial».

TTM football club

7 Thailand Tobacco Monopoly

Om man har vært i Thailand så vet man med sikkerhet at det ikke finnes noe monopol på tobakk. Derimot så finnes det et selskap som heter TTM, Thailand Tobacco Monopoly.

De valgte å skape et fotballag som de selv skulle døpe. Og det virker ikke som at fantasien var den beste, da lagnavnet ble det samme som navnet på selskapet, noe som skaper en del forvirring.

Andre lister hos oss

Vi har laget flere spennende lister her på sportal.no som du kan se i listen nedenfor. Klikk deg videre om det er noe du finner interessant.

Eivind Myhre

Forfatter

Eivind har en stor forkjærlighet for norsk fotball spesielt, men har også stor interesse for Europacup-fotball, og da helst nivåene under Champions League. Skal han på kamp velger han Ferencvaros mot Aberdeen heller enn Barcelona mot Manchester United.

1487 Artikler