De største norske talentene på Football manager 2016 – Hvordan gikk det?

For hvert nye Football Manager-spill som kommer på markedet, går det raskt før det kommer lister over hvem de største talentene i hver utgave. Siden det enda er litt tidlig å konkludere med hvordan det har gått med talentene i årets utgave, tenkte vi her å se hvordan det gikk med de tre nordmennene som kom seg på topp 100-listen i den forrige utgaven.

Nummer 1 har trent fast med blant annet Cristiano Ronaldo

Martin Ødegaard for Real Madrid

Den første i rekker er, ikke overraskende, Martin Ødegaard. Unggutten, som var 16 år gammel når spillet kom ut har rukket å passere 18 med et halvt år, og diskusjonen går enda høyt om Real Madrid var et riktig valg for han.

Siden FM16 kom høsten 2015 har reisen gått fra Strømsgodset til Real Madrid i desember 2015, der han til nå har fått 1 offisiell kamp for A-laget og 60 for Real Madrid Castilla før han gikk på lån til Heerenveen i Nederland januar i år. Der har det blirr 1 mål og tre assist på 16 kamper.

Martin Ødegaard profil på FM16

I tillegg har han fått 11 kamper for det norske U21-laget og 9 kamper for landslaget. Alt i alt, med tanke på alderen kan man ikke si annet enn at karrieren går i riktig retning. Han er enda ung, har trent ukentlig med verdenstjerner i over ett år og har det siste året vært mer eller mindre fast i en av de bedre ligaene i Europa.

Nummer 2 har skiftet posisjon på banen

Kristoffer Ajer i Kilmarnock-trøye

Den neste er Kristoffer Ajer. 19-åringen som fikk sitt gjennombrudd i Start i 2014 tok steget ut i Europa litt senere enn Ødegaard. Hele tre sesonger som fast A-lagsspiller i Start fikk han før skotske Celtic kjøpte han sommeren 2016. Unggutten ble faktisk tidens yngste kaptein i Eliteserien som 16-åring den 7. april 2015. Det ble ingen kamper for Celtic første halvdel av sesongen, så han ble i januar i år leid ut til Kilmarnock i samme liga der han har gjort det riktig bra.

Kristoffer Ajer profil FM16

Det som utmerker seg mest i utviklingen på disse to årene er at han har gått fra å spille spiss/midtbane/forsvarer i Start til å bli dyrket som midtstopper i Skottland. Ajer har selv uttalt at det er etter eget ønske, og at han har et mål om å bli den beste midtstopperen fra Norge.

Det blir spennende å se om han neste sesong tar opp kampen om en av midtstopperplassene i Celtic eller om det blir et nytt lån, uansett er det ingenting å si på utviklingen, og det er helt innenfor rekkevidde for han å bli den beste midtstopperen som finnes med norsk pass.

Nummer 3 spiller fast i Tyskland

Iver Fossum for hannover 96

Siste nordmann på topp 100-listen i 2015 var Iver Fossum. Midtbanespilleren som fortsatt var Strømsgodtset-spiller når spillet kom ut, signerte for Bundesliga-laget Hannover 96 i desember 2015.

Her ble det 9 kamper i den øverste divisjonen, men bidraget hans var ikke godt nok til at Hannover klarte å redde plassen. Men i 2. Bundesliga har Buskerud-gutten blomstret. Så godt har han spilt at det har blitt 3 landskamper for A-landslaget, og Hannover-opprykk på første forsøk.

Det blir spennende å se om midtbane-terrieren klarer å beholde plassen på laget en divisjon opp igjen, men det kan ikke være tvil om at Norge her har en fremtidig general på midtbanen.

Iver Fossum profil FM16

Tre lovende karrierer

Vi kan vel oppsummere med at de norske bidragene på nest siste FM-utgave har klart seg bra. Noen vil påstå at Martin Ødegaard burde tatt enda flere steg, men vi må tenke på at han enda er ung.

Om han klarer å etablere seg på Heerenveen-laget neste sesong tror jeg han kan være fast innventar i Real Madrid sin A-lagstropp sesongen 2018/19, men ikke bli overrasket om en av de to andre har kommet enda langre i sine karrierer på det tidspunktet.

Eivind Myhre

Forfatter

Eivind har en stor forkjærlighet for norsk fotball spesielt, men har også stor interesse for Europacup-fotball, og da helst nivåene under Champions League. Skal han på kamp velger han Ferencvaros mot Aberdeen heller enn Barcelona mot Manchester United.

1488 Artikler