Fotballkanalens tabelltips for PostNord-ligaen 2018 – 4. plass: KFUM

Status:

Trener Jørgen Isnes klokket inn på en godkjent plass så midt på tabellen som det er mulig å komme i fjorårets sesong. Etter en svak start på året uten seier på de seks første kampene snudde skutta kurs og KFUM viste frem sitt høye topp nivå.

Det samme har vært melodien i vinterens treningskamper, og derfor er det minst like vanskelig å spå hvordan det skal gå i år. Fra å rundspilling av Moss til slitekamp mot 3.divisjonslaget Kvik Halden, og nesten to hele ellevere som har rullert gjennom vinteren er det spennende å se hvor godt rustet et toppet KFUM-lag er til å møte nye bekjentskaper i avdeling 2 denne sesongen.

Spillerstallen:

I mål blir det en tøff fight mellom Knut Skjærstein som meldte overgang fra Follo og Anders Mattingsdal som i fjor kom inn og viste seg godt frem i løpet av sesongen. Begge er keepere som har høyt toppnivå, men også en en eller to tabber i sitt reportoar i løpet av sesongen, og det er ventet en åpen keeperkamp hele veien, med Mattingsdal i førersetet fra start.

Backfireren ledes av rutinerte Jørgen Hammer som til tross for skadeplager ser ut til å bli klar for seriestart. Midtbaneanker Kristoffer Hagen kjemper mot tidligere medspiller i Ham-Kam, Håkon Aalmen om den andre midtstopperplassen med unge Aslak Oberg som utfordrer.

På backene er Dodou Gaye selvskreven etter en god sesong i fjor, og klubbspilleren Marius Brevig spiller sjelden en dårlig kamp. Mounir El Masrouri som kom fra Bærum før sesongen har vært skadet lenge og er ikke aktuell før senere.

På midtbanen har det blitt et lite troneskiftet etter at sentrale spillere som Erik Jonvik og Christoffer Dahl har trappet ned. Robin Rasch er blant ligaens beste midtbanespillere og satser på å spille seg aktuelle for høyere nivå igjen med sin fotballklokskap og presise fot.

Håkon Stavrum er en av klubbens mange talenter fra den meget gode 98-årgangen og nå er den løpsterke unggutten endelig tilbake etter å ha fått fjoråret spolert av en skade. På kanten er Yannis Moula fra samme årgang en spennende kantspiller som er ventet å få mye spilletid. Den høyreiste midtbanespilleren Ferdinand Ådlandsvik har også vist i vinter at han vil ha et ord med i laget.

Rutinerte Christoffer Kringberg er alltid å regne med, og fungerer som backup på back, kant og sentral midtbane. Lars Olden Larsen er en spennende unggutt fra VIF som håper å utvikle seg videre under ledelse av Isnes.

Den offensive rekka er spekket med spennende alternativer, med kaptein Stian Sortevik som soleklar ener. Han kan spille samtlige offensive posisjoner og med sin blendende nærteknikk og gode avslutteregenskaper er han uhyre viktig for Kåffa-offensiven.

Moses Mawa, Fisnik Kastrati og Erik Stafford er alle hentet inn fra naboklubber i Oslo og vil kjempe om plassene i front, mens anvendelige Simen Vedvik og Fredrik Levorstad, begge med en fortid i Follo er gode ballspillere som garantert får spilletid utover i sesongen.

Se opp for:

Håkon Stavrum – Midtbanespilleren har gode spillere rundt seg i Rasch og Sortevik, men etter å ha vært ung og lovende i mange år er endelig Stavrum klar for å ta opp arven etter klubblegender som Jonvik og Dahl i KFUM. 1998-modellen er løpsterk, god med ballen og har en svært følsom pasnings og skuddfot. Viser han frem noe av det han har gjort i vinter etter at han kom tilbake fra skade kan han fort vokse seg for stor PostNord-ligaen i løpet av året.

Fotballkanalens vurdering:

KFUM er bedre i bredden enn i fjor, men foruten Hammer, Rasch og Sortevik mangler laget kvalitetsspillere med mye erfaring fra nivået over. Dermed må man satse på at mange av ungguttene i troppene tar store steg og at nyervervelsene slår til, noe som fort kan skje. Trener Isnes er utviklingsorientert og spiller en underholdende og offensiv fotball med sitt «Nye KFUM».
Kan man gjenskape noe av det beste fra vinterens treningskamper kan det bli topp seks på laget fra Ekeberg, og vi tror det blir en positiv sesong for de rød og hvite.

Få med deg våre tabelltips for PostNord-ligaen avdeling 1 og avdeling 2 før sesongsart lørdag 14. april.

Eivind Myhre

Forfatter

Eivind har en stor forkjærlighet for norsk fotball spesielt, men har også stor interesse for Europacup-fotball, og da helst nivåene under Champions League. Skal han på kamp velger han Ferencvaros mot Aberdeen heller enn Barcelona mot Manchester United.

1487 Artikler