Fotballkanalens tabelltips for OBOS-ligaen 2018 – 6. plass: Hødd

Status:

Hødd vil alltid satse hardt så lenge laget spiller i PostNord-ligaen på en av landets fineste stadioner og med god fotballkultur i byen. I fjor ble et hvileår for laget fra Ulsteinvik, som i år ser enda hakket hvassere ut med en del lokale spillere som har fått vokst et år, solide nye signeringer og med en ny spiss som vet hvor PostNord-liga målet står.

Spillerstallen:

Ole Monrad Alme måtte frem i rampelyset når Jan Lennart Urke fikk tilbudet om å bli med på Color Line båten i Aafk. Den unge sisteskansen har alltid hatt et bra potensial men viste i fjor at han er mer enn god nok for dette nivået. Han får stå så lenge Urke som er tilbake fra lån er skadet.

Eirik Haugan var en av ligaens beste stoppere i fjor og forventes å ta enda nye steg. Han kan også spille back men trolig blir han plassert i midten bak eller i en trebackslinje med rutinerte Steffen Moltu og en omskolert Henrik Breimyr.

Daniel Eid er en lokal spiller som spilte seg opp i løpet av fjoråret og passer perfekt som back/vingback. Preben Sætre ser også ut til å kapre en backplass.

Joakim Wrele bør være en klassespiller på dette nivået, og skal styre butikk sentralt med sin presise venstrefot og susende taklinger.

Lillebror Breimyr blir boks-til-boks spilleren som må bidra med løpskraft og den mer kreative biten.

Tidligere S08 og FFK-spiller Badr Rahhoui er fortsatt i troppen, men ønsket seg bort i vinter.

Helt topp er spissparet Hjelmseth og Naglestad meget spennende, med rutinerte Magnus Myklebust og unge Bendik Riise som gode alternativer. I tillegg er Joachim Osvold revansjelysten og bør vise frem noe når han nå får sjansen til å spille fast på et bra lag.

Se opp for:

Bendik Riise – 7 mål på 27 kamper i fjor er svært solid for den dedikerte unggutten, og selv om mange prater om Naglestad, Osvold og Hjelmseth er det mange som har mest troen på lokale Riise i Hødd-miljøet. Trener visstnok hardere enn de aller fleste, og er en meget god avslutter med naturlige fotballbevegelser i kroppen. 20-åringen blir svært spennnende å følge i årets sesong.

Fotballkanalens vurdering:

Hødd har en tropp med masse rutine og erfaring samt spennende unggutter med høyt potensiale. En god miks, men sitter nesten litt med følelsen av at det er for mange spillere som forventer å spille en viktig rolle i dette laget. Da kan det fort bli dårlig stemning og selv om vi tror Hødd kommer til å kjempe helt i toppen av tabellen i PostNord-ligaen tror vi ikke de har sjans på et opprykk denne sesongen heller.

Få med deg våre tabelltips for PostNord-ligaen avdeling 1 og avdeling 2 før sesongsart lørdag 14. april.

Eivind Myhre

Forfatter

Eivind har en stor forkjærlighet for norsk fotball spesielt, men har også stor interesse for Europacup-fotball, og da helst nivåene under Champions League. Skal han på kamp velger han Ferencvaros mot Aberdeen heller enn Barcelona mot Manchester United.

1487 Artikler