Fotballkanalens tabelltips for OBOS-ligaen 2018 – 1. plass: Arendal

Status:

Arendal sto klare til å bygge et konkurransedyktig lag i fjorårets OBOS-liga, men endte med å ta den tunge turen tilbake til PostNord-ligaen på første forsøk. Svenske Mattias Andersson er en svært spennende trener, og etter å ha beholdt en rekke nøkkelspillere og samtidig hentet inn noen svært gode signeringer ser det meget bra ut for Arendal før 2018-sesongen.

Spillerstallen:

Polakker er gale etter to ting. Skihoppere og keepere. Av en eller annen grunn produserer polakkene en kvalitetskeeper like ofte som de produserer en flaske kvalitetsvodka og en av de som har endt opp i norsk fotball er Grzegorz Stanislaw Flasza. Navnet er kanskje letter å uttale når man har fått i seg et par shots, men skuddstopperen har vist gjennom solid spill i Bærum og TUIL at han fort kan være ligaens beste keeper. Han henviser Jostein Aaland til benken i 2018 og det gjør at Arendal er svært god forspent bakerst på banen.

Petar Rnkovic er som god årgangsvin å regne i norsk fotball og holder stand som midtstopper. Kaptein Sune Kiilerich har blitt værende og er kanskje ligaens beste midtstopper. Unge Philip Aukland blir backup, mens Avni Pepa fortsatt er skadet.

På backen har man fått inn Start-back Jens Kristian Skogmo som har potensiale til å levere assist på løpende bånd slik han gjorde da han hadde flest målgivende pasninger i OBOS-ligaen i 2015 for Follo.
Adi Markovic og Anders Hella kjemper om plass på venstreback.

Sentralt er Thomas Ekpe og Jakob Rasmussen en foretrukket duo med Tobias Henanger og nykommer Preben Skeie fra Vindbjart som løpsmaskin ved behov. Rasmus Lynge Christensen er det offensive alibiet og sørger ligaens mest spennende midtbane. Kim Kvaalen er en spennende kantspiller som også har kommet fra naboklubben Vindbjart, og er svært kvikk 1 mot 1.

På topp er to spillesugne karer. Wilhelm Pepa fikk ikke den sesongen han fortjente i fjor og Fabian Ness har vært mye skadet siden han ankom fra Moss før fjoråret. Nå er begget i slag og skal vise seg frem i den hvite trøya, noe som kan gå utover forsvarspillerne hos motstanderlagene. Med bra fysikk er de ekle å møte i nærkampene og spesielt Ness er kjent for å kaste seg inn der det gjør mest vondt med hodet først.

Se opp for:

Rasmus Lynge Christensen – 26 åringen var blant Arendals absolutt beste i høstsesongen 2016, men det som skulle bli gjennombruddsesongen i OBOS-ligaen endte med langtidsskade og lite spilletid for den danske driblefanten som også har et fantastisk skuddbein som han blant annet viste frem med tre scoringer mot KIL i fjor. Garantert lysten på å vise seg frem og på dette nivået er Christensen av ypperste klasse.

Fotballkanalens vurdering:

Arendal har et solid lag i alle lagdeler og kvalitetspillere som vet hva som kreves for å ta steget opp en divisjon. Og viktigst av alt: Flere av spillerne er revansjelystne og klare for å vise at de hører hjemme på nivået over. Vi tror Arendal blir opprykkslaget fra sin avdelingen foran Egersunds!

Få med deg våre tabelltips for PostNord-ligaen avdeling 1 og avdeling 2 før sesongsart lørdag 14. april.

Foto: Arendal fotballs hjemmesider.

Eivind Myhre

Forfatter

Eivind har en stor forkjærlighet for norsk fotball spesielt, men har også stor interesse for Europacup-fotball, og da helst nivåene under Champions League. Skal han på kamp velger han Ferencvaros mot Aberdeen heller enn Barcelona mot Manchester United.

1487 Artikler