Fotballkanalen tipper PostNord-ligaen – 7.Plass – Vidar

Status:

Flere ble overrasket da Vidar lusket rundt i toppen av tabellen før sommeren i fjorårets sesong. 4.Plassen til slutt var også svært imponerende for en klubb som få regnet med på øvre halvdel. Dermed er forventningene justert opp kraftig fra i fjor, og dette kan skape utfordringer for et lag som trives i utfordrerposisjon. Roger Nilsen har tatt over for Morten Jensen og vil helt sikkert sette sitt preg på laget. Det har vært snakk om formasjonsendringer, men nå som laget endelig begynner å bli kvitt skader og nærmer seg fulltalig kan man begynne å se frem mot et ny spennende sesong med et par nye navn i stallen.

Før KFUM venter i serieåpningen har man lagt bak seg en vinter med 2 seiere og 5 uavgjorte kamper. Med andre ord blir Vidar et vanskelig lag å slå også i 2018.

Spillerstallen:

Bjarte Egeland fortsetter i mål der han avsluttet høstsesongen godt i fjor. 2.keeper Eivind Meling var god når han måtte i aksjon på våren i fjor, men har dratt videre til Vardeneset. Det betyr at Egeland helst må holde seg skadefri.

Mange forventet at Bjørnar Holmviks karriere skulle fade ut i PostNord-ligaen etter overgangen fra Bryne, men venstrebacken var lagets beste og viktigste spiller i fjor. Derfor er han også i år selvskreven med sin rutine og erfaring. Det samme er kaptein Daniel Berntsen som i tillegg til å være en svært solid midtstopper er livsfarlig på dødball. Kristian Høvring blir som i fjor Berntsens stoppermakker og Georg Danielsen har spilt seg til fast plass på høyrebacken i vinter.

Emil Randulff fikk bra med kamper i fjor, og gjør den bakre fireren godt forspent mot eventuelle skader. Erik Steen er anvendelig og spiller trolig fra start i serieåpningen som kant etter at Ekeland sliter med skade.

Andreas Westlye blir den dype playmakeren med Sigve Kleppa i en litt friere indreløper-løper og Makhtar Thioune på hver sin side. Kan det virkelig være mere god fotball igjen i kroppen til den gamle Molde, Viking og S08-spilleren? Det gjenstår å se. Fjorårets store spiller Ingvald Halgunset sliter med et kne og trenger 4-6 uker på å bli frisk nok til å hamre langskudd fra sin midtbanesposisjon.

Med flust av rutine bakover i banen finner vi de unge og mest spennende spillerne fremover i banen hos Vidar. Unge, lovende Vetle Hellestø kan også bli et friskt pust på midtbanen når han vender seg til tempo og fysikk.

Duoen Jostein Ekeland/Martin Hummervoll er på sitt beste meget bra og sistnevnte er en av landets beste avsluttere. Dette viste han frem i fjor med 16 mål på 24 kamper. En tilsvarende sesong og vi kan glede oss til å se spissen på minst et nivå høyere.

Se opp for:

Vetle Hellstø – Den offensive midtbanespilleren har en kamp for G18-landslaget og var nære en plass på A-laget til Sandnes Ulf etter å ha vært god for Ulf 2 i 3.divisjon. Istedenfor blir det denne sesongen spill på Lassa for Vidar, og i kamp med flere rutinerte og gode spillere kan han få sitt gjennombrudd utover i denne sesongen. En profesjonell og treningsvillig spiller med gode ballferdigheter og et god blikk for spillet. 20-åringen kan også bli skjøvet opp på en kant for å utnytte sine ferdigheter best mulig i Nilsens system.

Inn:

Erik Steen (Viking, lån gjort permanent)

Joakim Holter (Randaberg)

Vetle Hellestø (Sola)

Makhtar Thioune (Alta)

Ut:

Jarle Madland (Klepp)

Herman Kleppa (Sandnes Ulf, var utlånt fra Viking i fjor)

Eivind Meling (Vardeneset)

Sanel Bojadzic (Egersund)

Kristian Tande Klepaker (Madla)

Få med deg våre tabelltips for PostNord-ligaen avdeling 1 og avdeling 2 før sesongsart lørdag 14. april.

Silly Season

65 Artikler