Fotballkanalens tabelltips for PostNord-ligaen 2018 – 14. plass: Nybergsund-Trysil

Status:

Ingen tilsier at man skal kunne ha et lag i «toppfotballen» ute i tjukkeste skogen. Men laget som en gang har tatt vare på profiler som Håvard Storbæk, Eirik Brenden og Kim Ojo klorer seg fast på nivå tre år etter år. I fjor holdt det til en 10.plass på tabellen.

Denne vinteren har det blåst en sur vind over Trysil-skogen, med 5-6 nøkkelspillere borte fra fjorårets sesong har det vært en tøff oppgave for Jarl Andre Storbæk å sette sammen en førsteellever. En rekke tap har det blitt og styggest ble det mot et godt VIF 2 lag som ga NIL syv i sekken. Det kan bli tøft i år.

Spillerstallen:

Ham-Kams keepertalent Lars Jendal har null erfaring fra annet nivå enn G19 og 3.divisjon. Allikevel har man valgt å satse på en så ung keeper i det som trolig bli klubbens tøffeste sesong på lenge.
Et bakre ledd ser foreløpig ikke samspilt ut men Semming Graff Nygård spiller om han er frisk. Nysigneringene Mathias Laudal og Michael Omojiuanfo er ingen kvalitetssigneringer men kan klare seg greit nok.

Estlenderen Andrei Sidorenkov viste seg frem for Kongsvinger men var ikke aktuell for OBOS-liga klubben og dro videre til NIL. Han er med sin rutine og landslagserfaring en viktig rutinert mann på venstreback selv om det er uklart hvor bra nivået er per nå. Kristian Bråtebæk må sørge for kontinuitet i det bakre leddet, men startet bare 17 kamper i fjor.

Det samme gjelder finnen Eino Puri og Albert Berisha på midtbanen. Begge har både rutine og flere sesonger bak seg i den hvite og blå trøya.

Ellers er det hentet inn en haug av spillere som er ubeskrevet på dette nivået. Amin Zariah fra Godsets ungdomsavdeling har kvaliteter offensivt, Adonai Kidane kommer fra Grorud U21 og var ikke aktuell for A-lagstallen til Grorud. Også tidligere FFK-junior John Philip Koko og senegaleseren Sofiane Dia er vanskelig å plassere rent nivåmessig.

Offensivt er Aleksander Sicic fra Træff spennende å følge etter flere gode sesonger i Træff og Ole Jørgen Rølsåsen Berg kan spille på topp. Feisal Hassan og Awat .. hold deg fast… Peyghammbernejad er jokere som er ute av form men gode nok for å starte når de er skadefrie og klare.

Se opp for:

Amin Zariah – For de som har fulgt ungdomsavdelingen til Godset er ikke Zariah noe ukjent navn. Kantspilleren har i flere år vært toneangivende for Godset 3 og Godset 2 og kan vokse mye på å få tillit og spilletid i 2.divisjon. God en mot en og med et herlig driv og avslutteregenskaper er han et friskt pust i en ellers grå og trist NIL Trysil tropp denne sesongen.

Fotballkanalens vurdering:

Nybergsund ser ut som den eneste klare nedrykkskandidaten i de to avdelingene per nå. Trener Jarl Andre Storbæk brukte altfor lang tid på å snekre sammen et lag, og det han har fått tak i av spillere er ikke overbevisende. Når man i tillegg vet at kvalitetspillere som Eivind Tøråsen og Kaimar Saag er borte ser det veldig mørkt ut for Nybergsund Trysil i 2018. Fotballkanalen spår at dette er siste sesong vi får se Nybergsund på nivå tre på en god stund.

Få med deg våre tabelltips for PostNord-ligaen avdeling 1 og avdeling 2 før sesongsart lørdag 14. april.

Eivind Myhre

Forfatter

Eivind har en stor forkjærlighet for norsk fotball spesielt, men har også stor interesse for Europacup-fotball, og da helst nivåene under Champions League. Skal han på kamp velger han Ferencvaros mot Aberdeen heller enn Barcelona mot Manchester United.

1487 Artikler