Fotballkanalen tipper PostNord-ligaen 2018 – 11. plass – Kjelsås

Status før sesongtart

Med lite ressurser og sterkt samhold har Kjelsås i flere år overlevd på solid laginnsats og et godt defensivt fundament. Dette blir nok en gang nøkkelen for suksess i 2018, etter at laget på ny har mistet viktige spillere i løpet av fjoråret.

Men i likhet med tidligere er det en rekke spennende spillere som tar på seg den blå drakta denne sesongen, og det ser ut til at man klarer å skape toppidrettskultur på ”taket av Oslo” nok et år.

Trener Eivind Kampen og co har skal i år møte en rekke vestlandslag, som blir nye bekjentskaper for klubben.

Overganger

Inn:

  • Maris Lund (Ham-Kam)
  • Mats Holt (Sandefjord)
  • Tega George (Grorud)
  • Kasper Hoftvedt (Skeid)
  • Lowrens Piero Rosinelli Becarra (Lørenskog)

Ut:

  • Lars Brotangen (Ham-Kam)
  • Mithilan Ahilan (lagt opp)

Spillerstallen

Erik Sivertsen var en av ligaens beste keepere i fjor, og blir viktig også i år.

Fjorårets midtstopperpar Espen Garnås og Lars Brotangen har forsvunnet videre til OBOS-ligaen, og det betyr en del usikkerhet rundt det defensive. Sigurd Tveter og nyervervelsen Marius Lund fra Ham-Kam blir trolig det foretrukne midtstopperparet.

Tega George er en kvalitet-signering på backplass, men totalt er laget svekket mange hakk defensivt sammenlignet med i fjor.

På midtbanen har man en svært spennende spiller i Sebastian Jarl, som ryktes å ha tatt store steg i vinter. Sammen med rutinerte Magnus Aasarød og Jesper Solli bør man være konkurransedyktig i denne lagdelen.

I front blir navn som Walid Idrissi og Jens Bonde Aslaksrud sentrale, mens nykommer Lowrens Rosinelli også vil få spilletid på de offensive posisjonene.

Se opp for: Sebastian Jarl: 2000-modellen har vært ønsket av VIF i lang tid, men velger heller å bli i Kjelsås for å få verdifulle minutter i 2.divisjon med et seniorlag. Midtbanespilleren er fysisk svært robust og tar for seg i dueller på bakken og i lufta. En av de klart mest spennende i årets PostNord-liga!

Fotballkanalens vurdering

Kjelsås gjenskaper gode prestasjoner gang på gang, og før serieåpningen mot Skeid har de en god følelse etter å ha slått sine naboer allerede en gang i vinter. Kjelsås er et lag med stor L, og kan nyte nok en sesong uten forventningspress. Skulle laget havne i uflyten derimot, kan et bli tungt på taket av Oslo utover sesongen. Vi tror Kjelsås kommer til å klore seg fast i divisjonen også i år, i en svært tøff sesong for et ungt mannskap.

Få med deg våre tabelltips for PostNord-ligaen avdeling 1 og avdeling 2 før sesongsart lørdag 14. april.

Eivind Myhre

Forfatter

Eivind har en stor forkjærlighet for norsk fotball spesielt, men har også stor interesse for Europacup-fotball, og da helst nivåene under Champions League. Skal han på kamp velger han Ferencvaros mot Aberdeen heller enn Barcelona mot Manchester United.

1487 Artikler