Fotballkanalen tipper PostNord-ligaen – 8. Plass – Nardo

Status:

Nardo så tynne ut før sesongstart i fjor, og ble av mange tippet ned i den første tilspissede sesongen i 2.divisjon. Nardo svarte med fem strake seiere før det ble stopp men leverte en vårsesong det luktet svidd av før de etterhvert stabiliserte seg på det nivået vi forventet å se de på. Denne sesongen har laget mistet et par nøkkelspillere defensivt, men det har tidligere vist seg og ikke påvirke laget noe særlig. De er trygge i spillestilen sin, og er kjent som et lag som alltid jobber hardt på hver eneste ball og i hver eneste duell.

Spillerstallen:

Bakerst er Henrik Bakke soleklart førstevalg. Han var en av ligaens desidert beste keepere i fjor, og kunne kanskje fått sjansen i en klubb som Levanger. Istedenfor blir det spilletid og trygghet i Nardo også i 2018.

Defensivt er det store utfordringer. Jonas Lindgård og Martin Lundal var enorme i 2017 og begge er borte til årets sesong. Lindgård, som i 2014 var Sigurd Rosteds stoppermakker i Kjelsås, har valg å trappe ned og prioritere studier etter tre gode år i Trondheim. Kaptein Martin Lundal har vært jaktet av flere klubber og ble til slutt klar for Kongsvinger på deadline day og blir et stort tap. Noen dager etter Deadline Day fikk man Lars Arne Togstad klar. Midtstopperen som har vært i USA og spilt college fotball var svært god sist han var i klubben i 2016 og går rett inn på laget. Trolig blir Vebjørn Vinje hans stoppermakker. Vinje har hatt en flakkende tilværelse og byttet klubb ofte, men den duellsterke 23-åringen bør nå ha muligheten til å få solid med spilletid og ro til utvikling.

På backplass har man hatt utofrdringer i vinter. Sander Nordeide var mye skada i fjor, men er et bra alternativ på både stopper og back når han er skadefri. Det samme gjelder Jørgen Solli og Jarl Magnus Knudsen. Torgeir Fredriksen var svært god for FKT før han dro til Trondheim i fjor og bør kunne kapre en plass som høyreback. Den tidligere Ranheim-unggutten Mats Wan Der Weel er min sin hurtighet også aktuell for en plass på en av sidene.

På midtbanen er det mye ungt og mye nytt. Eirik Trondsen fra Lillehammer er en svært god signering og ligger dypt. Han kan også vikariere som stopper ved behov. Morten Strand hadde en kanonsesong i fjor og får trolig fortsette denne sesongen. En leken teknisk spiller som har det lille ekstra. Petter Kristian Dahl og Mathias Tronsdal er nye spennende tilskudd som kan bekle flere plasser på midtbanen. Jørgen Bjerve er en svært spennende spiller som kan ta store steg i årets sesong etter en god høst i 2017. Christoffer Engan er midtbanens klareste offensive alibi.

På topp er det forsterket med to spennende unge spillere. Arne Gunnes ville ikke bli med Byåsen ned et hakk og kan være en perfekt spiss for Nardo. Andreas Solstrand Fossli er en spiller med X-faktor når han er i form og skadefri. Får man det beste ut av disse to har man en svært spennende trøndersk duo i ekte Nardo-ånd. Det samme gjelder Amund Vingelen og Jonas Frøner som kommer fra lokale klubber med solide prestasjoner bak seg. Daniel Bekkevold var også en spiller som var god i fjor, og som kan levere mål på dette nivået.

Inn:

  • Vebjørn Vinje (Byåsen)
  • Eirik Trondsen (Strindheim)
  • Amund Vingelen (Strindheim)
  • Andreas Fossli (Byåsen)
  • Arne Gunnes (Byåsen)

Ut:

  • Albert Berbatovci (Byåsen)
  • Jonas Lindgård (lagt opp)
  • Martin Lundal (Kongsvinger)

Se opp for:

Christoffer Engan – Kom til klubben som back, men ble etterhvert flyttet høyere som kant og brilijerte tidvis i fjorårets sesong hvor han også ble toppscorer med 8 mål. Den tidligere RBK-spilleren har vært skadeplaget men når han er i form er han en artist på dette nivået. Elsker å dra seg forbi spillere, og har en følsom fot som kan levere både susere og presise innlegg. Holder han seg skadefri i år blir han garantert en av Nardos viktigste offensive bidragsytere.

Fotballkanalens Vurdering:

Nardo har mistet mye defensiv kraft men har utvidet troppen med flere spennende spillere til årets sesong. Det er vanskelig å vite helt hvor laget står, men vi tror det kun holder til en plass midt på tabellen i år.

Få med deg våre tabelltips for PostNord-ligaen avdeling 1 og avdeling 2 før sesongsart lørdag 14. april.

Silly Season

65 Artikler