Det er vinn eller forsvinn for Sverige mot Sør-Korea i ettermiddag

SverigeSør-Korea
Nizhny Novgorod stadion i Nizhny Novgorod
VM, runde 1 i gruppe F
Mandag klokken 14.00

Det var få som trodde at Sverige skulle bli å se i dette mesterskapet i fjor høst da Italia ble trukket som motstander over to kamper i playoffen, etter at Sverige først kom på andreplass i sin kvalifiseringsgruppe bak Frankrike og foran Nederland.

Det ble en knepen 1-0-seier på hjemmebane, men 0-0 på bortebane sørget for at Sverige ble klar for VM mens Italia sitter hjemme for første gang siden 1958.

Sør-Korea hadde enda færre problemer med å kvalifisere seg, og gikk gjennom det første gruppespillet i den asiatiske kvalifiseringen med seier i alle kampene og null innslupne mål.

I det andre gruppespillet ble det med andreplass i gruppe med Iran, Syria, Usbekistan, Kina og Qatar, noe som holdt til direkte kvalifisering og Sør-Korea sin tiende deltakelse i et VM-sluttspill.

Dette er langt ifra det sterkeste mannskapet Sverige har sendt til et verdensmesterskap, men det er et godt og samspilt kollektiv som kan veie opp for mangelen av de største individuelle stjernene.

Janne Anderssons mannskap kommer trolig ut i en 4-4-2 formasjon, som er hans fortrukne formasjon, og det blir nok ikke store forandringene på laget vi har sett i oppkjøringskampene.

Det er samme formasjon som Sør-Korea stiller til start med, der lagets største stjerne, Son Heung-min er del av en duo helt på topp.

Träning på matcharenan i Nizhni Novogorod. #viärsverige

A post shared by Sweden Men’s National Team. (@swemnt) on

Lagnyheter

Det er ingen skader eller karantener å melde om i noen av troppene, og det er få plasser på lagene det er usikkerhet rundt hvem som kommer til å starte. Ola Toivonen og Marcus Berg har ikke overbevist på topp for Sverige, og det kan være Andersson velger å heller bruke John Guidetti som en av de to på topp.

Forventede lagoppstillinger

Sverige: Olsen; Lustig, Granqvist, Lindelof, Augustinsson; Claesson, Larsson, Ekdal, Forsberg; Berg, Toivonen

Sør-Korea: Kim Seung-gyu; Lee Yong, Kim Young-gwon, Jang Hyun-soo, Park Joo-ho; Ki Sung-yueng, Jung Woo-young; Hwang Hee-chan, Lee Jae-sung, Son Heung-min; Kim Shin-wook

TV og live stream

NRK og TV2 deler på rettighetene for dette mesterskapet, og kampen mellom Sverige og Sør-Korea kommer til å bli sendt på NRK1 og på NRK.no.

Spilltips for kampen mellom Sverige og Sør-Korea

Mexico sin overbevisende 1-0-seier mot Tyskland i går sørget nok for at både håpet og forventningene om Sverige-avansement sank dramatisk over det ganske land på andre siden av grensen.

Det betyr at i tillegg til Sverige trolig må vinne én av kampene mot Mexico og Tyskland i tillegg til seier over Sør-Korea i dag for å avansere fra gruppe F.

Det samme gjelder for Sør-Korea, men deres resultater og spill i oppkjøringskampene har vært urovekkende. Og om ikke noe drastisk har skjedd på trening de siste dagene der de blant annet har knekt koden for å få i gang Tottenhams Son, er det ingenting som tilsier at de får med seg noe fra verken denne eller de to andre kampene.

Sverige har heller ikke overbevist de siste månedene, og står med null mål på de tre siste landskampene, men har også kun sluppet inn fire mål siste seks.

Det lukter lite mål i kveld, og vi tror ett av lagene stikker av med en knepen 1-0-seier, mest sannsynlig Sverige.

Vi går for under 1,5 mål til 2.37 i odds hos Rizk.

Rizk har lansert sin nye sportsbook og vil være vår samarbeidspartner under VM. Og i tillegg til velkomstbonus får du som ny kunde et Rizk fritt spill. Spill for 100 kroner eller mer, få hele beløpet tilbake om du taper!

Eivind Myhre

Forfatter

Eivind har en stor forkjærlighet for norsk fotball spesielt, men har også stor interesse for Europacup-fotball, og da helst nivåene under Champions League. Skal han på kamp velger han Ferencvaros mot Aberdeen heller enn Barcelona mot Manchester United.

1488 Artikler