Solberg og Bakkerud klar for rallycross VM-runde i Hell

Kan Petter Solberg eller Andreas Bakkerud ta seieren på hjemmebane?

Til helgen er det klart for årets rallycrossfest i Norge da Hell i Trøndelag er vertskap for FIA World Rallycross Championship. Andreas Bakkerud i Hoonigan Racing Division vant i fjorårets utgave, og selv om han ikke har åpnet årets sesong like godt er han en av de absolutt største favorittene.

Andreas Bakkerud rallycross

Petter Solberg er en outsider, men de to nordmennene skal få det tøft mot de to svenske lederene sammenlagt, Johan Kristoffersson og Mattias Ekström. Timmy Hansen, også svensk, som vant her for to år siden vil også være med helt til målstreken i sin Peugeot 208.

Siste løp på Lydden Hill

Forrige runde i England ble en stor opptur for begge nordmennene. Petter tok sin første seier for året, mens Andreas var på pallen med en tredjeplass for første gang siden åpningsrunden i Spania. Og det var spesielt gledelig at Norge dominerte da det på Lydden Hill ble feiret at det var 50 år siden verdens første rallycross-løp ble arrangert, nettopp på denne banen. Det var også det foreløpig siste løpet på Lydden Hill, da neste års løp i England blir kjørt på F1-banen i Silverstone.

Petter Solberg rallycross

Det blir spennende å se om de to nordmennene kan fortsette formkurven, men alt skal hvert fall ligge til rette foran tusenvis av elleville trøndere i Hell. Du får med deg galskapen på NRK tv og nett.

Eivind Myhre

Forfatter

Eivind har en stor forkjærlighet for norsk fotball spesielt, men har også stor interesse for Europacup-fotball, og da helst nivåene under Champions League. Skal han på kamp velger han Ferencvaros mot Aberdeen heller enn Barcelona mot Manchester United.

1487 Artikler