Skottland – Nederland, vennskapskamp

Skottland – Nederland
Pittodrie stadion, Aberdeen
Torsdag klokken 20.45

Mens de første playoff-kampene til VM sparkes i gang er det to skuffede nasjoner som møtes til vennskapskamp i Aberdeen torsdag.

Tredjeplass i hver sin gruppe

Skottland havnet i en vanskelig kvalifiseringsgruppe med blant annet storebror England, Slovakia og Slovenia, og skottene fikk med seg flere gode resultater.

Men á poeng med Slovakia havnet Skottland på tredjeplass i gruppen med dårligere målforskjell enn slovakierene. En mager trøst for Skottland er uansett at Slovakia ble dårligste nummer to lag og heller ikke fikk muligheten til å spille VM-playoff. Litauen og Malta var de to siste landene i gruppen.

Også Nederland havnet på tredjeplass á poeng med andreplassen Sverige, til tross for at Nederland vant siste kamp mot dem 2-0. Frankrike vant gruppen, som også besto av Bulgaria, Luxembourg og Hviterussland.

Dårlig nytt for ny trener

Skottland-sjef Gordon Strachan måtte gi seg etter at han ikke klarte å ta Skottland til neste års VM, og nå møter midlertidig sjef Malky Mackay på problemer i kampen mot Nederland.

Darren Fletcher og Leigh Griffiths har begge trukket seg fra den skotske troppen fordi de ikke er 100%.

Tidligere møter

De to landene har møtt hverandre ved 18 tidligere anledninger, med et lite overtak til Nederland som har åtte seire mot Skotlands seks, fire har endt med uavgjort.

Sist lagene møttes var i kvalifiseringen til VM i Sør-Afrika i 2009 da Nederland vant begge kampene. Først 3-0 på Amsterdam ArenA i Amsterdam så 0-1 på Ibrox stadion i Glasgow.

Skottlands forrige seier mot Nederland var i det første oppgjøret da de to landene møttes i play-offen til EM i Portugal 2004. Men Skotland sin 1-0-seier på hjemmebane var lite til hjelp da Nederland vant hele 6-0 i returkampen, godt hjulpet av et hat-trick av Ruud van Nistelrooy.

Hvor spilles Skottland mot Nederland?

Vennskapskampen mellom Skottland og Nederland blir spilt på den skotske Premier League-klubben Aberdden sin hjemmebane, Pittodrie stadion, som har en kapasitet på 22.200 tilskuere.

Når spilles Skottland mot Nederland?

Kampen spilles samtidig som de to playoff-kampene mellom Nord-Irland og Sveits, og Kroatia og Hellas, klokken 20.45 torsdag 09. november.

Hvor kan du se kampen mellom Skottland og Nederland?

Viasat har kjøpt rettighetene til å sende denne vennskapskampen og kampen vil derfor bli vist på deres kanaler.

Om du ønsker å se kampen mellom Skottland og Nederland på tv vil den vli vist på Viasport 1, og om du ønsker å live streame den vil den være tilgjengelig på Viasats live-streamingstjeneste Viaplay.

Eivind Myhre

Forfatter

Eivind har en stor forkjærlighet for norsk fotball spesielt, men har også stor interesse for Europacup-fotball, og da helst nivåene under Champions League. Skal han på kamp velger han Ferencvaros mot Aberdeen heller enn Barcelona mot Manchester United.

1487 Artikler