Åpningskamp VM 2018: Russland mot Saudi Arabia

RusslandSaudi Arabia
Luzhniki stadion, Moskva
VM, runde 1 i gruppa A
Torsdag klokken 17.00

Som henholdsvis nummer 70 og 67 på FIFA-rangeringen er det ikke favorittene i årets VM som møtes i Moskva. Men det er VM, det er åpningskamp og det er vertsnasjonen som skal i aksjon. Så det er en av sesongens største og mest etterlengtede kamper som sparkes i gang i ettermiddag.

Dette blir den første tellende kampen Russland spiller siden det ble spilt prøve-VM, eller Confederations Cup, i Russland i fjor sommer. I oppkjøringen til VM den siste uken har det blitt et 0-1-tap borte mot Østerrike og 1-1 hjemme mot Tyrkia for de russiske guttene.

Saudi Arabia kvalifiserte seg komfortabelt til dette mesterskapet, men har slitt med å oppnå gode resultater under Juan Antonio Pizzi som tok over i november i fjor. De siste vennskapskampene har endt med tap mot både Italia, Peru og Tyskland.

Lagnyheter og forventede lagoppstillinger

Russland

Det er ikke meldt om noen skader i den nåværende troppen til Russland, men vertsnasjonen kommer selvsagt til å merke savnet av Zenit-spiss Aleksandr Kokorin på topp. En ryggskade sørger for at han mister hele mesterskapet på hjemmebane.

Potensiell førsteellever: Akinfeev; Zhirkov, Kutepov, Ignashevich, Fernandes; Golovin, Anton Miranchuk, Zobnin, Samedov; Dzagoev, Smolov

Saudi Arabia

Heller ikke Saudi Arabia har skader i VM-troppen, og araberne skal sette sin lit til at Al-Abed, Al-Muwall og Al-Shehri har dagen om de skal få noe ut av dette oppgjøret.

Potensiell førsteellever: Al-Muaiouf; Al-Burayk, Al-Boleahi, Hawsawi, Al-Harbi; Al-Faraj, Ali-Khaibari, Kanno, Al-Jassim, Al-Shehri; Al-Sahlawi

TV og live streaming

Det er NRK1 og TV2 som deler på rettighetene til dette mesterskapet, og åpningskampen vil bli sendt på NRK1 og NRK.no. Sendingen starter klokken 15.30, mens åpningsseremonien er ventet å starte omtrent en halvtime før avspark.

Spilltips til Russland – Saudi Arabia

En åpningskamp i VM er ikke hvilken som helst kamp, og det er selvsagt en kamp som innebærer ekstra mye intensitet og press fra både publikum og spillere. Vertsnasjon Russland har det største presset på seg, både gjennom forventninger på hjemmebane og i å være klare favoritter.

Utvalgte odds for kampen fra Rizk:

Russland: 1.42 Uavgjort: 4.20 Saudi Arabia: 8.50

Over 2 mål: 1.75 Under 2 mål: 2.05

Begge lag scorer: Ja: 2.70 Nei: 1.44

Vi tror Russland lever godt under presset, og i kombinasjon med å være et ganske mye bedre fotballag enn Saudi Arabia tror vi det ender med en viktig hjemmeseier.

Vi går for Uavgjort/Russland til pause/fulltid til en fin odds på 4.10 hos Rizk.

Rizk har lansert sin nye sportsbook og vil være vår samarbeidspartner under VM. Og i tillegg til velkomstbonus får du som ny kunde et Rizk fritt spill. Spill for 100 kroner eller mer, få hele beløpet tilbake om du taper!

Eivind Myhre

Forfatter

Eivind har en stor forkjærlighet for norsk fotball spesielt, men har også stor interesse for Europacup-fotball, og da helst nivåene under Champions League. Skal han på kamp velger han Ferencvaros mot Aberdeen heller enn Barcelona mot Manchester United.

1488 Artikler