Sørger Egypt og Salah for fortsatt spenning i gruppe A med seier over Russland?

RusslandEgypt
St Petersburg stadion i Saint Petersburg
VM, runde 2 i gruppe A
Tirsdag klokken 20.00

Med hele 5-0 i den første kampen mot Saudi Arabia fikk Russland en pangstart på VM 2018, og med den målforskjellen er det store sjanser for at Russland også blir å se i utslagsrundene.

Egypt på sin side fikk det tøft i møte med favoritten i gruppen Uruguay uten Mohamed Salah på laget. Det endte med et 0-1-tap, men med Salah tilbake i dag vil en seier sørge for at sjansene for avansement absolutt er til stede.

Lagnyheter

Russlands Alan Dzagoev måtte forlate banen i den første kampen, og det kan se ut som CSKA Moskva-midtbanespilleren er ute resten av mesterskapet for vertene. Hans erstatter Denis Cheryshev gjorde en god jobb når han kom inn og det er trolig ikke det verste tapet for Russland. Det sender trolig i tillegg Aleksandr Golovin ned hans favorittposisjon dypere i banen.

Alle rapporter forteller oss at Mohamed Salah er frisk nok til å starte, dessverre for Russland og heldigvis for Egypt. Han erstatter Amr Warda på høyre kant, og i tillegg til at Egypt blir betydelig farligere offensivt med han på banen vil det gi hele laget et selvtillitsløft foran dette oppgjøret.

Forventede lagoppstillinger:

Russland: kinfeev; Fernandes, Kutepov, Ignashevich, Zhirkov; Zobnin, Gazinsky; Samedov, Golovin, Cheryshev; Smolov

Egypt: El-Shenawy; Fathy, Gabr, Hegazi, Abdel Shafy; Hamed, Elneny; Salah, Al-Said, Trezeguet; Mohsen

TV og live stream

TV2 og NRK deler på senderettighetene til dette mesterskapet, og kampen mellom Russland og Egypt vil bli sendt på NRK1 og på NRKs nett-TV på NRK.no.

Spilltips til kampen mellom Russland og Egypt

Russland var gode i åpningskampen mot Saudi Arabia, men om motstanden de møtte på var et VM verdig kan diskuteres. Vi tror resultatet kan tas med en klype salt, og at et Egypt med Mohamed Salah på laget skal gi Russland betydelig mer motstand.

Egypt må vinne denne kampen for å sikre håpet om avansement, men Russland har etter sovjets fall aldri tapt for afrikansk motstand (2-1-0). I tillegg har Egypt aldri vunnet en VM-kamp på fem forsøk.

Russland viste seg målfarlig mot Saudi Arabia, og Mohamed Salah vet vi er målfarlig.

Derfor går vi for over 2,5 mål pluss begge lag scorer til 3.05 i odds hos Rizk.

Eivind Myhre

Forfatter

Eivind har en stor forkjærlighet for norsk fotball spesielt, men har også stor interesse for Europacup-fotball, og da helst nivåene under Champions League. Skal han på kamp velger han Ferencvaros mot Aberdeen heller enn Barcelona mot Manchester United.

1487 Artikler