Portugal først ut av to «umulige» kamper for Marokko etter det sene tapet for Iran

PortugalMarokko
Luzhniki stadion i Moskva
VM, runde 2 i gruppe B
Onsdag klokken 14:00

Marokko gikk på et meget skuffende tap i den første kampen helt i sluttminuttene mot det som før VM ble sett på som det svakeste laget i gruppen, Iran.

Og med Portugal og Spania som de to andre landene i gruppen var det et massivt skudd for baugen for marokkanerne. Nå bør det hentes minst fire poeng mot de to sistnevnte om det skal bli avansement, med andre ord en massiv oppgave.

Portugal og Ronaldo så også ut til å tape sin første kamp, men et nydelig frispark fra Ronaldo, Real madrid-stjernens tredje mål i kampen, sørget for 3-3 og poengdeling mot naboene fra Iberiahalvøyen.

Det betyr at Portugal trolig er videre med en seier i denne kampen, om ikke Spania skulle gå på en gedigen smell mot Iran.

Lagnyheter

Portugal-trener Fernando Santos er forventet å gjøre et par forandringer i førsteelleveren etter kampen mot Spania, der Ricardo Quaresma kan sette Goncalo Guedes ut av laget, Joao Mario tar trolig en plass på offensiv midtbane mens Pepe eller Fonte kanskje får en hvil i midtforsvaret.

Marokko er nødt til å gjøre et bytte da Nordin Ambrabat fikk påført en hjernerystelse i kampen mot Iran. Inn kommer trolig hans lillebror, Sofyan Amrabat.

Forventede lagoppstillinger:

Portugal: Patricio; Soares, Pepe, Fonte, Guerreiro; Carvalho, Moutinho, Mario; B.Silva, Guedes; Ronaldo

Marokko: Munir; S.Amrabat, Benatia, Saiss, Achraf; El Ahmadi; Belhanda, Harit, Boussoufa, Ziyech; El Kaabi

TV og live stream

Det er TV2 og NRK som har rettighetene sammen til dette mesterskapet, og denne kampen kommer til å bli sendt på NRK1 og på NRK.no

Spilltips til oppgjøret

Dette er en kamp Portugal skal og bør vinne, men de møter et Marokko-lag som også må vinne for å ha en sjans til å avansere.

Det tror vi ikke de gjør, for det var Portugal rett og slett for imponerende mot Spania.

Vi tror Portugal vinner, og Ronaldo fortsetter å score på sin vei til gullstøvelen i VM 2018, og som i den første kampen tror vi han blir første målscorer.

Derfor er vårt tips Ronaldo som første målscorer til 3.50 i odds hos Rizk.

Eivind Myhre

Forfatter

Eivind har en stor forkjærlighet for norsk fotball spesielt, men har også stor interesse for Europacup-fotball, og da helst nivåene under Champions League. Skal han på kamp velger han Ferencvaros mot Aberdeen heller enn Barcelona mot Manchester United.

1487 Artikler