Det forventes et svært jevnspilt oppgjør når Sverige og Sveits møtes i VM i dag

Sverige – Sveits
Krestovsksy stadion i Saint Petersburg
VMs åttendedelsfinale
Tirsdag klokken 16:00

Det er to kollektiver med defensiv struktur i fokus som i dag møtes i dag på Krestovsksy stadion, dog er det Sveits som har de største stjernene i troppen.

Sverige avanserte som gruppevinnere i en veldig tøff gruppe bestående av Tyskland, Mexico og Sør-Korea. Det så mørkt ut da man tapte kampen mot Tyskland 1-2 på overtid, men takket være Tysklands tap mot Sør-Korea og en imponerende svensk 3-0-seier over Mexico var det Sverige og ikke Tyskland som avanserte sammen med mexicanerne.

Sveits startet turneringen med et sterkt 1-1-resultat mot Brasils stjernegalleri, og etter 2-1 mot Serbia og 2-2 mot Costa Rica tok Sveits seg til utslagsrundene via andreplass i gruppen bak Brasil.

Til Eurosport hadde Sverige-trener Janne Andersson følgende å si om oppgjøret mot Sveits:

-Vi er igjen i en situasjon der vi må nå vårt personlig absolutt beste. Jeg vet jeg repeterer dette, men jeg tror det er en veldig god beskrivelse om hva som trengs både personlig og som lag.

Og prestere sitt absolutt beste er Sverige nødt til å gjøre. Kun ett tap på de siste 25 landskampene har ført Sveits helt opp på sjetteplass på FIFA-rangeringen.

Lagnyheter

Sverige må klare seg uten Sebastian Larsson, han må stå over grunnet sine to gule kort i gruppespillet. Inn for han kommer trolig Gustav Svensson, og det er ikke ventet store forandringer i laget som slo Mexico utenom det.

For Sveits sin del er både Stephan Lichtsteiner og Fabian Schar ute med karantener, noe som betyr at Sveits-trener Vladamir Petkovic må finne på noe nytt i forsvarsrekken. Johan Djourou eller Nico Elvedi tar trolig Schars plass mens Michael Lang er forventet å erstatte Lichtsteiner.

Forventede lagoppstillinger:

Sverige: Olsen – Lustig, Lindelöf, Granqvist, Augustinsson – Claesson, Svensson, Ekdal, Forsberg – Toivonen, Berg

Sveits: Sommer; Lang, Djourou, Akanji, Rodriguez; Behrami, Xhaka; Shaqiri, Dzemali, Zuber; Gavranovic

TV og live stream

Det er NRK og TV2 som deler på rettighetene til å sende VM på TV i Norge og denne kampen kommer tilø å bli sendt på NRK1 og på NRKs nett-TV på NRK.no.

Oddstips til kampen

Det er to nokså like lag som møtes i dag, og det er ingen som forventer at det blir en målrik kamp. Det gjør heller ikke vi, og er fristet å spille på et under 1,5 mål-spill. Men vi tror også det blir såpass jevnt at kampen kommer til å bli avgjort enten i overtid eller på straffer.

Derfor går vi for Uavgjort til fulltid til en odds på hele 2.95 hos Rizk.

Eivind Myhre

Forfatter

Eivind har en stor forkjærlighet for norsk fotball spesielt, men har også stor interesse for Europacup-fotball, og da helst nivåene under Champions League. Skal han på kamp velger han Ferencvaros mot Aberdeen heller enn Barcelona mot Manchester United.

1487 Artikler