Odds & Spilltips til VM-finalen mellom Argentina og Frankrike

Vi skal runde av VM for denne gang, med kampen som hele mesterskapet har ledet til, nemlig finalen. Det er to lag med stolte VM-tradisjoner som møtes, Argentina og Frankrike. her er vårt spilltips til kampen.

Det er første gang de to lagene møtes i en VM-finale, selv om begge lagene har stolte finale-tradisjoner. Det er to av de mest klassiske VM-landene som møtes, og det skal bli utrolig gøy å se dem spille finale mot hverandre for første gang.

Begge de to landene hadde en grei jobb i semifinalen, hvor de vant mot henholdsvis 3-0 mot Kroatia og 2-0 mot Marokko. Messi og Mbappe var de to store spillerne i hver sin kamp.

Lagnyheter og forventede lagoppstillinger

To argentinere ble tvunget til å se semifinalen fra tribunen etter å ha plukket opp sin andre kort for turneringen mot Nederland, men Marcos Acuna og Gonzalo Montiel står til Scalonis disposisjon igjen.

Montiel kjemper en tapende kamp for å komme inn for Nahuel Molina på høyresiden, men Acuna kan føle seg trygg på å ta Nicolas Tagliaficos plass i det som mest sannsynlig vil være en firebacklinje, ettersom Lisandro Martinez er begrenset til innbytterminutter igjen.

La Albiceleste skal kun ta hensyn til en skadetvilende Alejandro Gomez, som ikke er helt over en ankelforstuing og kanskje bare kommer på benken i beste fall, og hjerter var i halsen da Messi ble avbildet med hamstringen bandasjert over etter semifinalen.

Det er ingenting som tyder på at veteranangriperen ikke vil være i stand til å ta plassen i startoppstillingen, der han burde bli den direkte rekordholderen for VM-opptredener med 26, og en formasjonsjustering kan få ham til å bli med en annen i skumringen av sin internasjonale karriere i Angel Di Maria.

Den hissige Leandro Paredes ville være det uheldige navnet å gjøre plass hvis Di Maria kan bevise sin kondisjon i tide, ettersom Paulo Dybala og Lautaro Martinez har som mål å forbedre ytelsen som slagerstatninger igjen.

Borte i Frankrike-leiren krevde det konstante klimaanlegget i Qatar sine neste ofre i Dayot Upamecano og Adrien Rabiot, mens Kingsley Coman også følte seg dårlig før semifinalen.

Rabiot og Upamecano føler seg bedre og bør søke om plass i førsteelleveren. Førstnevnte kan forvente å komme rett inn igjen for Youssouf Fofana på midten, men Deschamps står overfor mer av en dilemma på forsvarsplass.

Konate fikk fortjent stor ros for prestasjonene sine mot Marokko, men Deschamps vil fortsatt forventes å bringe Upamecano tilbake til sin velprøvde formel, mens Coman – som gikk glipp av treningen på torsdag – sannsynligvis aldri ville presse på for en startrolle uansett.

Venstrebacken Theo Hernandez tok et par slag i kneet mot Marokko, men det forventes ikke å sette hans plass i startoppstillingen til finalen i fare, mens Kylian Mbappe vil gjenoppta sin individuelle kamp med femmålskollega Messi om kampen om den gyldne støvel.

Argentina:

E. Martinez; Molina, Romero, Otamendi, Acuna; De Paul, Fernandez, Mac Allister; Di Maria, Messi, Alvarez

Frankrike:

Lloris; Kounde, Varane, Upamecano, T. Hernandez; Tchouameni, Rabiot; Dembele, Griezmann, Mbappe; Giroud

Spilltips: Argentina tar sin tredje VM-tittel

Mbappe mot Messi. Fernandez mot Tchoyameni. Griezmann mot Mac Allister. Det er mange en-mot-en dueller som kan avgjøre denne finalen, og jeg er ikke i tvil om at vi får sett mål bli scoret i løpet av 90 minutter.

Deschamps menn har til gode å finne den perfekte defensive formelen i dette mesterskapet, og jeg tror det blir avgjørende mot Messi og co.

Argentina har kun scoret mindre enn to mål én gang så langt, i 1-2-tapet mot Saudi Arabia, og jeg er ikke i tvil om at Frankrike skal få problemer med å stoppe Messi og co her.

Jeg tror Messi endelig får løftet trofeet, i det som er hans siste VM-kamp i karrieren. Det blir vanskelig å argumentere mot at han er «the GOAT» da.

LeoVegas gir 2.90 på Argentina-seier ved fulltid, og 1.90 på at de tar trofeet.

Ønsker du å spille på finalen hos LeoVegas gir de nå et ekstra 25 Euro gratisspill på kampen i tillegg til sin vanlige generøse velkomstbonus.

Eivind Myhre

Forfatter

Eivind har en stor forkjærlighet for norsk fotball spesielt, men har også stor interesse for Europacup-fotball, og da helst nivåene under Champions League. Skal han på kamp velger han Ferencvaros mot Aberdeen heller enn Barcelona mot Manchester United.

1487 Artikler