Odds og Spilltips til VM-toppkampen mellom Kroatia og Belgia

Kroatia og Belgia møtes til europeisk toppkamp i VM torsdag. Belgia skal vinne for å gå videre, men heller ikke Kroatia er sikker på avansement om de ikke tar alle tre poengene. Her er vårt spilltips.

Det er de to lagene som kom på henholdsvis tredje- og andreplass i det forrige verdensmesterskapet, i Russland i 2018. Kroatia tapte finalen til Frankrike for fire år siden.

Kroatia leder gruppe F etter at de først spilte 0-0 mot Marokko før de vant komfortabelt 4-1 mot Canada i en kamp der det offensive spillet virkelig satt for kroatene.


Belgia har sett ut som en skygge av seg selv så langt dette mesterskapet, og kritikken har haglet, både i hjemlandet og ellers. Det rapporteres om dårlig stemning innad i den aldrende troppen, og det begynner å bli tydelig at dette er siste mesterskap for den gylne belgiske generasjonen.

De tok en knepen 1-0-seier mot Canada uten å overbevise, før de tapte fullt fortjent 0-2 mot Marokko i den andre kampen. Belgia skal dermed vinne dette oppgjøret for å kunne gå videre til utslagsrundene.

Tabell og kamper i gruppe F:

Posisjon Lag KS S U T MF P
#1 Morocco 3 2 1 0 3 7
#2 Croatia 3 1 2 0 3 5
#3 Belgium 3 1 1 1 -1 4
#4 Canada 3 0 0 3 -5 0

Lagnyheter og forventede lagoppstillinger

Luka Modric er bare ett gult kort unna suspensjon, men med tanke på viktigheten av denne kampen tviler jeg på at han blir spart for å unngå at han må stå over den første utslagsrunden.

Én spiller som derimot må stå over på grunn av to kort er Belgia-spiller Amadou Onana. Dermed er Belgia-sjef Martinez tvunget til å gjøre minst én forandring på laget som tapte til Marokko.

Romelu Lukaku, som har slitt hele sesongen med hamstringen og en leggskade kom inn fra benken i helgen, men det er tvilsomt at han er så frisk at han starter. Dermed seg det ut til at Michy Matshuayi starter på topp for belgierne.

Kroatia:

Livakovic;
Juranovic, Lovren, Gvardiol, Sosa;
Modric, Brozovic, Kovacic;
Kramaric, Livaja, Perisic

Belgia:

Courtois;
Castagne, Alderweireld, Vertonghen;
Meunier, Tielemans, Witsel, Carrasco;
De Bruyne, E Hazard;
Batshuayi

Spilltips: Kroatia vinner

Belgierne har sett direkte svake ut i dette mesterskapet, og den belgiske æraen ser ut til å slutte uten særlig suksess, sett bort fra tredjeplassen i VM for fire år siden.

Kroatene ser enda bedre ut enn de gjorde den gang, og et allerede godt lag er mikset med et par nye veldig gode spillere som har kommet opp og frem. Jeg tror de kan nå langt i dette mesterskapet, og er ikke i særlig tvil om at de kommer til å vinne denne kampen.

Særlig når bookiene gir såpass høy odds for at det skjer, hele 2.70 hos ComeOn for eksempel.

Spill på Kroatia-seier

Odds hos ComeOn:

2.70!👀

Croatia vs Belgium Odds for HUB:
Kampen starter 01/12 16:00
Kamp avsluttet
World Cup Grp. F

01st December 2022 - 15:00

Ahmed bin Ali Stadium

Croatia

Match Ended
Belgium

Match Has Ended

18+ Gamble responsibly, Odds subject to change

H2H Statistics

1.8

Gjennomsnittlig mål scoret

1/4

Kamper endte uavgjort

75%

Mål scoret i første omgang

Friendlies

2021

Belgium

1

Croatia

0

2010

Belgium

0

Croatia

1

World Cup Qualification UEFA 1st round grp. A

2013

Croatia

1

Belgium

2

2012

Belgium

1

Croatia

1

Eivind Myhre

Forfatter

Eivind har en stor forkjærlighet for norsk fotball spesielt, men har også stor interesse for Europacup-fotball, og da helst nivåene under Champions League. Skal han på kamp velger han Ferencvaros mot Aberdeen heller enn Barcelona mot Manchester United.

1488 Artikler