England jakter revansje etter semifinaletapet mot Kroatia i VM i sommer

Mario Mandžukić ble den store helten i møtet i sommer, da han i den andre ekstraomgangen sørget for at Kroatia vant 2-1 og dermed ble klar for finalen, for første gang i Kroatias historie.

Kroatia – England
Stadion Maksimir, Zagreb
UEFA Nations League, gruppe A4
Fredag klokken 20:45

Kroatia ble det lavest rangerte laget i historien til å nå VM-finalen (20- plass på FIFA-rangeringen) når de overlistet England i Juli. De ble også det tiende laget fra Europa som klarte å nå finalen, og det trettende totalt.

Kieran Trippier ga engelskmennene en drømmestart allerede etter fem minutter, og det så lenge ut til at England skulle nå sin første finale siden 1966. Men Ivan Perišić reduserte i det 68. minutt og sørget for at kampen gikk til ekstraomganger. Der sørget som sagt Mario Mandžukić for at Kroatia trakk det lengste strået, og Kroatia ble klar for sin første finale i landets historie.

I finalen ble som vi vet Frankrike den store vinneren, men de kroatiske spillerne ble uansett mottatt som heltet når de kom hjem, til tross for at det endte med et 2-4-tap på Luzhniki stadion i Moskva.

Semifinalen mellom Kroatia og England var det åttende møtet mellom de to nasjonene. England står med fire seire mens Kroatia har tre, medregnet seieren i sommer.

En fordel for England lørdag er at Kroatia må spille for tomme tribuner, som straff for et Svastika-symbol som var synlig på banen tilbake i 2015.

Lagnyheter

Det har vært noen bekymringer på Englands treninger denne uken, med en rekke spillere som ikke deltok i det hele tatt, inkludert Harry Kane, Jordan Henderson, Joe Gomez, John Stones og Kyle Walker.

Også Alex McCarthy og Danny Welbeck var fraværende på tirsdag, og Danny Rose dro hjem og Ben Chilwell erstattet skadde Luke Shaw.

TV og live stream

Det er TV2 som har kjøpt rettighetene til å sende UEFA Nations League i Norge, og kampen kommer derfor til å bli sendt på deres kanaler. Kamper kan bli sett på TV2 Sport Premium eller på deres strømmetjeneste TV2 Sumo.

  • Fan av engelsk fotball? Sjekk ut vår samarbeidspartner Rizks konkurranse, der du kan vinne billetter til Liverpool – Manchester United i desember!

Oddstips

England gikk på et surt 1-2-tap hjemme mot Spania i den første kampen, og vil med tap i denne kampen være i trøbbel med tanke på gruppeseier i sin gruppe i Nations League.

Men om Englands tap var surt var Kroatias tap mot Spania direkte ydmykende. Spanjolene ga seg ikke før det sto hele 6-0 på måltavlen i Elche.

Det er dermed en meget viktig kamp for begge de to landene, og en eventuell taper vil etter alle solemerker være ute av kampen om gruppeseier, og stå i stor fare for å rykke ned til divisjon B.

Men vi tror ikke det blir noen taper i dette oppgjøret, og magefølelsen sier at de to landene kommer til å utjevne hverandre.

Vi går derfor for uavgjort til fine 3.25 i odds hos Unibet!

Spill her!

Eivind Myhre

Forfatter

Eivind har en stor forkjærlighet for norsk fotball spesielt, men har også stor interesse for Europacup-fotball, og da helst nivåene under Champions League. Skal han på kamp velger han Ferencvaros mot Aberdeen heller enn Barcelona mot Manchester United.

1487 Artikler