Kroatia – Marokko: Får vi historiens første afrikanske VM-medalje?

Det ville seg ikke hele veien for Kroatia og Marokko, men for et mesterskap de to landene har hatt uansett. Nå kan en av dem krone den fantastiske VM-prestasjonen med medalje, når Kroatia og Marokko møtes til bronsefinale lørdag.

Både Kroatia og Marokko ble et par størrelser for små i sine semifinaler, der de tapte henholdsvis 0-3 til Argentina og 0-2 til Frankrike på tirsdag og onsdag.

Det kan begynne å ligne et Messi-mesterskap dette, og den syv ganger Ballon d’Or vinneren sto for både mål og assist i kampen mot Kroatia. Kroatene klarte aldri å etablere noe særlig angrepsspill, og det var et fullt fortjent tap. Topp fire i to Vm på rad er uansett utrolig imponerende for et land med mindre enn 5 millioner innbyggere.

For Marokko sin del så var oppgaven enda større. Ikke fordi motstanderne nødvendigvis var så mye bedre enn det Kroatia møtte på, men fordi de allerede var kommet langt lengre i VM enn noen kunne forutse.

De fleste regnet med at Marokkos eventyr ville stoppe mot Frankrike, selv om de allerede hadde stått for bomber som å slå både Spania og Portugal på sin vei til semifinalen i utslagsrundene.

Møtes for andre gang i mesterskapet

Så skal det sies at Marokko gjorde en bedre figur mot Frankrike enn det kroatia gjorde mot Argentina. De hang med i store deler av kampen, og styrte spillet i store deler av oppgjøret, spesielt i slutten av førsteomgang og i starten av den andre.

Men den store forskjellen ble sluttproduktet, der Frankrike hadde Kylian Mbappe, som sto for begge assistene, var kvaliteten helt på siste tredjedel av banen for Marokko ikke god nok.

Et hederlig tap, og jeg er ikke i tvil om hvem som er mest interessert i å ta denne bronsemedaljen, det er Marokko.

De to lagene møttes for øvrig i deres første kamp under mesterskapet, i gruppespillet. Den kampen endte 0-0, og kan være en indikasjon på hva som venter oss i dette oppgjøret.

Croatia vs Morocco Begge lagene scorer
Kampen starter 17/12 16:00
Kamp avsluttet

Lagnyheter og forventede lagoppstillinger

Skader ble forbannelsen for Kroatia i deres semifinaletap mot Argentina, da midtbanespiller Marcelo Brozovic måtte ut etter 50 minutter på grunn av ubehag og er en stor tvil for kampen om tredjeplass.

Tjue år gamle midtstopper Gvardiol trengte injeksjoner for å komme seg gjennom smertene fra en fotskade fra midtuken, og Dalic har insistert på at han ikke vil risikere noen spillere som ikke er 100 % i form, så Lovro Majer og Kristijan Jakic bør være klare for innsats.

En annen høyt rangert midtstopper i Josip Sutalo kan ta plassen til Gvardiol, mens Ivan Perisic bør holde sin plass til venstre da han har som mål å bli Kroatias ledende målscorer i verdensmesterskapet gjennom tidene, med Tottenham Hotspur-mannen på samme antall som Davor Suker pt med seks mål.

Når det gjelder Marokko, tok Regragui overraskende tilbake Aguerd, Mazraoui og Saiss i troppen til semifinalen, men den skadete trioen falt fra én etter én – i Aguerds tilfelle like før avspark.

Saiss ble også byttet av banen etter 20 minutter etter å en duell med Olivier Giroud, og Mazraoui gikk av i pausen, selv om alvorlighetsgraden av problemene deres foreløpig er uklar.

Det er vanskelig å se for seg at Regragui risikerer noen av spillerne i trioen til lørdagens kamp, så en retur til 4-3-3 kan være på sin plass da Yahia Attiyat Allah og Selim Amallah har som mål å tvinge seg tilbake til startoppstillingen.

Kroatia:

Livakovic;
Juranovic, Lovren, Sutalo, Sosa;
Modric, Jakic, Kovacic;
Vlasic, Kramaric, Perisic

Marokko:

Bono;
Hakimi, El-Yamiq, Dari, Attiyat-Allah;
Ounahi, Amrabat, Amallah;
Ziyech, En-Nesyri, Boufal

Croatia vs Morocco Odds for HUB:
Kampen starter 17/12 16:00
Kamp avsluttet
Croatia vs Morocco Over/under 2.5 mål
Kampen starter 17/12 16:00
Kamp avsluttet

Spilltips: uavgjort ved fulltid

Som nevnt tidligere i artikkelen endte det 0-0 i det første møtet mellom de to landene i turneringen, og jeg har litt vanskeligheter for å skille de to landene også i dette oppgjøret.

Jeg er ikke i tvil om at Kroatia er mest skuffet over resultatet i semifinalen, da de klarte å ta seg til finalen for fire år siden. Marokko kommer til å være topp motivert for å ta medalje, noe som vil kompensere for at de er et betydelig dårligere lag enn det Kroatia er, på papiret.

Alt ligger til rette for et meget tett og spennende oppgjør, og min magefølelse sier at det hvertfall blir ekstraomganger, og kanskje til og med straffesparkkonkurranse.

Uavgjort til fulltid gir fine 3.45 i odds hos ComeOn.

Eivind Myhre

Forfatter

Eivind har en stor forkjærlighet for norsk fotball spesielt, men har også stor interesse for Europacup-fotball, og da helst nivåene under Champions League. Skal han på kamp velger han Ferencvaros mot Aberdeen heller enn Barcelona mot Manchester United.

1488 Artikler