Spilltips til vennskapskampen mellom Island og Tsjekkia

Island – Tsjekkia
Vennskapskamp
Abdullah bin Khalifa stadion, Doha
Onsdag klokken 15.45 norsk tid

Island og Tsjekkia møtes onsdag ettermiddag til vennskapskamp i solrike Doha i Qatar. Vi gir deg odds og spilltips til kampen.

Island med tre seire på rad

Island Tok en imponerende førsteplass i gruppe med land som Ukraina, Tyrkia og Kroatia etter tre strake seire i slutten av kvalifiseringen. Island er dermed klar for VM for første gang i historien, og er også det minste landet noensinne som har klart å kvalifisere seg for verdensmesterskapet.

Seierene kom mot Ukraina hjemme (2-0), Tyrkia borte (0-3) og Kosovo hjemme (2-0), og Island kom dermed to poeng forann Kroatia på andreplass, etter at de bare klarte uavgjort mot Finland i den nest siste kampen.

I gruppe med Norge

Tsjekkia kom på tredjeplass i sin VM-kvalifiseringsgruppe, etter Tyskland og Nord-Irland, men før Norge, Aserbajdsjan og San Marino.

Tsjekkia avsluttet med 1-2 borte mot Aserbajdsjan og 5-0 hjemme mot San Marino men 2-0-tapet borte mot Nord-Irland før det sørget for at det var Nord-Irland som tok playoff-plassen og ikke Tsjekkia.

Siste nytt om lagene

To spillere godt kjent for norske fotballinteresserte har meldt forfall til Islands treningskamper mot Tsjekkia og Qatar, Hammarbys Birkir Mar Sævarsson og Moldes Björn Bergmann Sigurdarson.

Ellers er heller ikke Jon Dadi Dödvarsson eller Emil Hallfredsson, som til sammen har 97 landskamper, ikke med i troppen.

For Tsjekkia sin del er erfarne landslagsspillere som Hertha Berlins Vladimir Darida, Hoffenheims Pavel Kaderabek og Werder Bremens Theodor Gebre Selassie ikke med på landslagssamlingen denne gang.

Istedenfor har landslagssjef Karel Jarolim valgt å tatt med seg flere nykommere, og det er tydelig at han ønsker å prøve ut nye alternativer etter den mislykkede kvalifiseringen.

De fleste av nykommerene er fra hjemlig serie, bortsett fra Stefan Simic som spiller for Crotone i italienske Serie A.

Tidligere møter

De to lagene var i samme gruppe i kvalifiseringen til EM 2016, da Island sin hjemmekamp 2-1 mens Tsjekkia også vant sin 2-1.

Ellers møttes også lagene i kvalifiseringen til VM i 2002, også den gangen vant lagene hver sin hjemmekamp, mens det første møtet mellom dem i 1996, en treningskamp, endte med 2-1-seier til Tsjekkia.

Spilltips: Island vinner

Med flere nye spillere er dette Tsjekkiske laget et uskrevent blad, mens Island har flere av sine beste spillere med på samlingen, og ønsker å få et allerede velspilt lag til å spille enda bedre sammen.

Odds for kampen hos bet365 er som følger:

Island: 2.30

Uavgjort: 3.10

Tsjekkia: 3.30

Vi synes denne oddsen er veldig fin med tanke på styrkeforholdet mellom de to troppene, og går for Island-seier til 2.30 i oods.

Eivind Myhre

Forfatter

Eivind har en stor forkjærlighet for norsk fotball spesielt, men har også stor interesse for Europacup-fotball, og da helst nivåene under Champions League. Skal han på kamp velger han Ferencvaros mot Aberdeen heller enn Barcelona mot Manchester United.

1487 Artikler