Åge Hareide mener Danmark bare behøver å score for å nå VM

Irland – Danmark (0-0)
VM-playoff, andre kamp
Aviva stadion, Dublin
Tirsdag klokken 20.45

Åge Hareides Danmark må etter den skuffende 0-0-kampen på hjemmebane høyst sannsynlig kun score borte mot Irland for å være klar for neste års VM.

Skuffende hjemmekamp

Det var en fantastisk ramme de danske supporterene hadde laget rundt den første kampen i København lørdag, og det var et helt fullsatt Parken stadion når kampen ble sparket i gang klokken kvart på ni.

Danmark var det klart førende laget, men klarte aldri å skape de helt store målsjansene. I førsteomgang var de frempå to ganger, mens andreomgangen var ganske innholdsløs før Danmark økte intensiteten de siste fem minuttene, uten at det hjalp nevneverdig.

Det endte 0-0 i Parken, et resultat Martin O’Neill og Irland nok er mest fornøyd med. Men med tanke på bortemplsrregelen er det ikke et alt for dumt utgangspunkt for Danmark heller.

Åge Hareide er optimistisk

Danmarks landslagssjef Åge Hareide var meget skuffet, men med godt mot, etter kampen mot Irland i Parken, og la mye av skylden på det dårlige dekket på den danske landslagsarenaen.

Til danske BT forklarte Hareide at bnanen var årsaken til at Danmark spilte med så mange lange baller opp mot spissen Andreas Cornelius, og ikke mer langs bakken som er både Hareide og de danske supporterene sitt ønske.

Ellers er Hareide relativt optimistisk med tanke på Danmarks sjanser i returkampen, og sier følgende til NTB:

– Det vil være nok for oss hvis vi scorer, for de scorer ikke to mål ofte. Det har også Martin O’Neill (Irlands landslagssjef) sagt, og jeg vet at han har det i bakhodet. Irland har ikke produsert så mange målsjanser i noen av de kampene jeg har sett.

Danmark er videre til VM ved seier og alle uavgjortresultater som inneholder mål. Står det 0-0 ved fulltid vil det bli avgjort i ekstraomganger eller straffesparkkonkuranse.

Aviva stadion Dublin

Kampen spilles på Aviva stadion, i Dublin. Ingen kan si det ikke er grønt og fint der hvertfall.

Tidligere møter

Danmark og Irland hadde ikke møtt hverandre siden Irland vant hele 0-4 i en vennskapskamp i parken for over ti år siden før kampen lørdag. Irland vant også den siste kampen før det igjen i 2002, den gangen endte det 3-0 i Irland.

Totalt har de to lagene møttes fjorten ganger og fem av gangene har det endt med Irland-seier. Danmark har stukket av med seieren tre ganger mens seks kamper nå har endt med uavgjort.

Hvordan ser du kampen med live stream?

Det er stor interesse i Norge for å se våre gode naboer i sør prøve å komme seg til neste års VM, og kampen kommer derfor til å bli sendt på riksdekkende tv. Det er tv-kanalen MAX, som eies av Discovery Networks som kommer til å sende kampen på tv.

Om du heller ønsker å se kampen med live stream på nett finnes det også muligheter for deg. Discovery kommer også til å live streame kampen via sin live-streamingstjeneste Eurosport Player.

Så enten om du er en fotballinteressert nordmann som ønsker å se vår landsmann Åge Hareide lykkes med å ta Danmark til VM eller er dansk i Norge er det gode muligheter for å få sett denne avgjørende kampen.

Ellers kan du følge kampen med live score og plassere live bet hos bet365.

Eivind Myhre

Forfatter

Eivind har en stor forkjærlighet for norsk fotball spesielt, men har også stor interesse for Europacup-fotball, og da helst nivåene under Champions League. Skal han på kamp velger han Ferencvaros mot Aberdeen heller enn Barcelona mot Manchester United.

1487 Artikler