Hellas med tøff oppgave i returmøtet mot Kroatia i Athen

Hellas – Kroatia
Karaiskakis stadion, Athen
Fredag klokken 20.45

Kroatia var det klart beste laget i det første oppgjøret, og det skal nesten et mirakel til for at Hellas blir å se i VM. Vi forteller deg hvordan du ser kampen med live stream.

Kjørte over Hellas

Kroatia stilte med stjerner som Luka Modric, Ivan Raketic og Ivan Perisic fra start i det første oppgjøret mellom lagene torsdag, og det var tidlig klart at de var et klart bedre lag enn gjestene.

Allerede etter 13 minutter fikk Kriatia straffe etter at Hellas-keeper Karnezis fikk et dårlig mottak på et tilbakespill og nærmest ga ballen til Kroatia-spiss Kalinic. Innstinktvis klippet Karnezis Kalinic ned og sørget for at Luka Modric fikk sjansen til å sette inn 1-0 fra straffemerket.

Og det skulle bare gå fem minutt før mannen som skaffet straffen fikk muligheten til å sette inn 2-0 fra kloss hold, og Kalinic var ikke vond å be.

Etter 29 minutter scoret Hellas på sin første reelle sjanse da Papasthatopoulos satte ballen kontant i nettet på en corner. Men Kroatia svarte umiddelbart da Perisic sørget for at Kroatia ledet 3-1 til pause.

Avgjorde etter pause

Like etter pause avgjorde Kramaric kampen da han satt inn 4-1 etter en sjokkerende tabbe fra Hellas-forsvaret. Stafylidis skulle bare dempe ballen tilbake til egen keeper, men dempet den alt for svakt.

Da snappet Atletico Madrid-back Vrsaljko opp ballen og sendte den videre til Kramaric som enkelt kunne dundre ballen i mål fra én meter. Dermed endte det med 4-1 til Kroatia, men ingen hadde rynket på nesen om det hadde blitt både fem og seks mål til hjemmelaget.

Lagoppstillingen i det første oppgjøret:

Kroatia: Subasic – Vrsaljko, Lovren, Vida, Strinic – Rakitic, Brozavic – Kramaric, Modric, Perisic – Kalinic.

Hellas: Karnezis – Papadopoulos, Papastathopoulos, Tzavellas – Maniatis, Zeca, Samaris, Tzilois, Stafylidis – Fortounis, Mitroglou.

Uten bortesupportere

Kampen torsdag ble spilt uten noen greske supportere, og det samme vil forbudet vil gjelde for kroatiske supportere søndag. Grunnen er flere alvorlige hendelser mellom greske og kroatiske supportere de siste årene.

I kvalifiseringen til EM 2012 ble ett møte mellom de to landslagene i Athen i 2011 avbrudt av at greske fans kastet bluss mot den kroatiske fansen, som igjen svarte med å kaste stoler tilbake og på opprørspolitiet.

I 2010 kastet fans av den kroatiske fotballklubben Dinamo Zagreb steiner på og prøvde å tenne fyr på en buss med supportere av de greske klubblaget PAOK før en Europa League-kamp mellom de to klubbene.

Kroatia har også spilt flere kamper i denne kvalifiseringen uten publikum grunnet flere stygge episoder i den forrige kvalifiseringen, til EM i Frankrike i 2016.

Det var det greske og det kroatiske fotballforbundet som tok beslutningen om å spille uten bortefans sammen, og godtatt av UEFA og FIFA.

Skader og suspensjoner

Kroatia har ingen spillere med suspensjon, men må klare seg uten Vedran Colruka, Milan Badelj, Maeo Kovacic og Borna Marisic også i returoppgjøret.

For Hellas sin del er midtstopper Kostas Mantalos tilbake etter å ha vært suspendert i den første oppgjøret grunnet et gult kort han påførte seg med vilje i kvalifiseringskampen mot Kypros forrige måned.

FIFA mente at han påførte seg det gule kortet med vilje for å nullstille sine gule kort til de viktige playoff-kampene mot Kroatia.

Hvordan ser du kampen med live stream?

Det er Discovery Networks som har rettighetene til VM-kvalifiseringen i Norge og kampen vil derfor være tilgjengelig via deres kanaler.

Ellers kan du også følge kampen med live score og plassere live bet hos bet365.

Om du ønsker å se kampen på tv vil den bli sendt på Eurosport Norge, og om du ønsker å se den med live stream vil den bli sendt på Discoverys egen live-streamingstjeneste Eurosport Player.

Eivind Myhre

Forfatter

Eivind har en stor forkjærlighet for norsk fotball spesielt, men har også stor interesse for Europacup-fotball, og da helst nivåene under Champions League. Skal han på kamp velger han Ferencvaros mot Aberdeen heller enn Barcelona mot Manchester United.

1487 Artikler