Hele Egypt håper Salah rekker oppgjøret mot gruppe As antatt beste lag Uruguay, fredag ettermiddag

Egypt – Uruguay
Yekaterinburg stadion i Yekaterinburg
VM – runde 1 i gruppe A
Fredag klokken 14.00

Egypts medisinske apparat sa i starten av denne uken at det enda var usikkert om Mohamed Salah kom til å rekke landets åpningskamp mot Uruguay på fredag. Men både onsdag og torsdag har Liverpool-stjernen vært med på forskjellige økter på Egypts treningsfelt, og ting ser lovende ut for det afrikanske landet.

Det var i Champions League-finalen mot Real Madrid at Salah ødelagte skulderen i en duell med Sergio Ramos, og det så lenge såpass stygt ut at han kunne miste opptil flere kamper og kanskje hele mesterskapet.

Men opptreningen har gått langt bedre enn forventet, og at han rekker den andre kampen i gruppespillet ser rimelig sikkert ut. Men det er enda veldig usikkert om han blir å se i startoppstillingen i morgen. Uruguay er den sterkeste utfordreren i gruppe A og millioner av egyptere sitter trolig akkurat nå og ber til gud om at deres store stjerne blir frisk nok til i morgen ettermiddag.

For Uruguay sin del er det ingen skader å melde om i troppen, og det sør-amerikanske laget starter etter alle solemerker med både Luis Suarez og Edinson Cavani på topp.

Vi tror Salah trolig starter på benken for Egypt, der han kommer inn det blir behov.

???

A post shared by Egypt National Football Team (@pharaohsofficial) on

Forventede lagoppstillinger

Egypt: El Hadary; Abdel-Shafi, Gabr, Hegazy, Ahmed Fathi, Hamed, Elneny, Sobhi, Said, Warda; Mohsen

Uruguay: Muslera; Caceres, Gimenez, Godin, Pereira; Bentancur, Torreira; Rodriguez, Arrascaeta, Suarez; Cavani

TV og live stream

Det er NRK1 og TV2 som har rettighetene til dette mesterskapet, og kampen mellom Egypt og Uruguay vil bli vist på NRK1 og NRK.no.

Spilltips til kampen mellom Egypt og Uruguay

Det er svært vanskelig å skulle spå et utfall i denne kampen all den tid det enda er usikkert om Salah starter, starter på benken eller sitter på tribunen.

Derfor våger vi ikke å tippe resultat, men er ganske sikker på at det blir scoret mål både med og uten Salah på banen, det sørger Suarez og Cavani for.

Utvalgte odds for kampen fra Rizk:

Egypt: 7.00 Uavgjort: 3.60 Uruguay: 1.56

Over 2 mål: 1.82 Under 2 mål: 1.96

Begge lag scorer: Ja: 2.55 Nei: 1.50

Uruguay til å score i begge omganger: Ja: 3.10 Nei: 1.32

Vi tror det blir scoret minst tre mål og går for over 2,5 mål til 2.45 i odds hos Rizk.

Rizk har lansert sin nye sportsbook og vil være vår samarbeidspartner under VM. Og i tillegg til velkomstbonus får du som ny kunde et Rizk fritt spill. Spill for 100 kroner eller mer, få hele beløpet tilbake om du taper!

Eivind Myhre

Forfatter

Eivind har en stor forkjærlighet for norsk fotball spesielt, men har også stor interesse for Europacup-fotball, og da helst nivåene under Champions League. Skal han på kamp velger han Ferencvaros mot Aberdeen heller enn Barcelona mot Manchester United.

1487 Artikler