Det norske laget til sykkel-VM i Bergen er klart

Sykkel-VM i Bergen går av stabelen 16. september. Nå er det klart hvilken 9 ryttere som får lov til å representere vertsnasjonen i mesterskapet.

Ni ryttere istedenfor seks på fellesstarten

Det ble tidligere i august klart at Norge får med seg hele ni ryttere til mesterskapet istedenfor seks. Grunnen er at de ti beste sykkelnasjonene får dette privilegiet, og Norge akkurat klarte å snike seg inn på den viktige tiendeplassen i tide.

Grunnen var gode resultater det siste året, anført av Alexander Kristoff og Edvald Boasson Hagen.

De ni rytterene er som følger; Alexander Kristoff, Evald Boasson hagen, Sven Erik Bystrøm, Vegard Stake Laengen, Amund Grøndahl Jansen, Daniel Hoelgaard, Truls Korsæth, Odd Christian Eiking og August Jensen.

Det er litt usikkerhet rundt Sven Erik Bystrøm som falt og kankk et skulderblad under Vuelta a España, men landslagsledelsen kan gjøre omrokeringer frem til 72 timer før start.

To kapteiner

Alexander Kristoff

Aleksander Kristoff forlater Katusja etter sesongen for å kjøre for Team UAE.

Både Alexander Kristoff og Edvald Boasson Hagen kommer til å fungere som kapteiner, mens de resterende syv blir hjelperyttere.

Hvem det blir satset på i en eventuell spurt vil bli besemt under fellesstarten alt etter som hvem av de to som er i best form og har størst vinnersjanser.

Fellestarten er søndag 24. september og strekker seg over 276.5 kilometer fra Rong i Øygarden, over Sotra og inn til Bergen sentrum hvor den vil følge en løype over tolv runder før det blir målgang ved Festplassen.

Boasson Hagen sykler lagtempo

På lagtempoen har det lenge vært klart at Edvald Boasson Hagen blir en av de to norske, mens det i dag ble kjent at han får med seg Andreas Vangstad.

For damene sin del er også laget der klart i dag. De som blir med er følgene ryttere; Susanne Andersen, Emilie Moberg, katrine Aalerud og Vita Heine. Det vil her bli hentet inn to til når mesterskapet nærmer seg.

For U23 har vi Ole Forfang, Anders Skaarseth, Kristoffer Halvorsen, Rasmus Fossum Tiller, Syver Wærsted og Tobias Foss.

Sykkel-VM i Bergen varer fra 16 til 24 september.

Eivind Myhre

Forfatter

Eivind har en stor forkjærlighet for norsk fotball spesielt, men har også stor interesse for Europacup-fotball, og da helst nivåene under Champions League. Skal han på kamp velger han Ferencvaros mot Aberdeen heller enn Barcelona mot Manchester United.

1487 Artikler