Bendtner er klar for å hjelpe Danmark til VM på Irlands bekostning

Danmark – Irland
Parken stadion, København
VM-playoff for Europa
Lørdag klokken 20.45

Åge Hareide har muligheten til å ta Danmark til VM i Russland neste år. Men da må Irland bli slått over to kamper i play-offen. Få siste nytt om kampen her.

Reddet av sterk seier mot Polen

Til tross for en 1-0-seier hjemme mot Armenia i den første kampen hadde ikke Danmark den beste starten på kvalifiseringen. I de to påfølgende kampene ble det et forventet 3-2-tap borte mot Polen før et meget skuffende 0-1-tap mot Montenegro hjemme i Parken.

På det tidspunktet så VM ut som en fjern drøm for Åge hareide og danskene, og selvom det ble to seire over Kazahkstan og uavgjort borte mot Romania var det få som hadde et håp om å få med seg noe fra hjemmekampen mot Polen.

Det ble det raskt en slutt på når Thomas Delaney, Andreas Cornelius, Mathias Jørgensen og Christian Eriksen sørget for at Danmark vant hele 4-0 mot de polske stjernene. Plutselig levde VM-drømmen til den danske fansen igjen, og med 1-4 borte mot Armenia tre dager senere var det tydelig at den gjorde det for de danske spillerene også.

Og når hjemmetapet for Montenegro ble revansjert i oktober med 0-1 i bortekampen var playoff-plassen mer eller mindre sikret før den siste kampen hjemme mot Romania.

Den kampen ble et lite antiklimaks da Romania utlignet til 1-1 to minutter før full tid men Danmark var klar for play-off. Og nå står altså Irland for tur i det siste hinderet før VM.

Parken stadion Danmark

Kampen spilles på FC København og Danmark sin hjemmebane Parken, som har en kapastitet på 38.000 tilskuere.

Stjal playoff-plassen fra Wales

Irland sin gruppe bestående av Serbia, Wales, Østerrike, Georgia og Moldova var svært jevn, med Serbia som det laget som til slutt trakk det lengste strået og er klar for VM.

Irland lå på tredjeplass ett poeng bak Wales før den siste og avgjørende kampen i gruppen, borte mot nettopp Wales. Og hjemmelaget som manglet sin store stjerne Gareth Bale klarte ikke å demme opp for Irlands kollektiv og irene vant kampen 0-1 og sikret seg VM-playoff.

Håper på Eriksen-magi

Christian Eriksen har virkelig begynt å blomstre på det danske landslaget etter at Åge Hareide tok over ledelsen, og Tottenham-spilleren har vært en av hovedårsakene til Danmarks sterke resultater i høst.

Danmark er avhengig av at han presterer opp mot sitt aller beste i disse to kampene for å kunne bryte gjennom et meget sterkt og samspilt Irland-kollektiv.

Skadet venstreback

Danmark må klare seg uten sin faste venstreback Riza Durmisi som har vært ute med en lårskade i flere uker. Real Betis-spilleren er smått tilbake i trening i Spania og kan være aktuell til returmøtet i Irland neste uke.

Dermed er det trolig FC København-spilleren Peter Ankersen som kler rollen som venstreback i kampen i Parken lørdag kveld.

Karantene og skader

Irland-sjef Martin O’Neill må i den første kampen mot Danmark lørdag klare seg uten midtbanespilleren David Meyler som må stå over grunnet for mange gule kort i kvalifiseringen.

Everton-stjernen James McCarthy er enda ikke klar for spill etter å ha vært ute med en strekk i låret, og i tillegg er forsvarsspilleren Richard Keogh (lyske) og angrepsspiller Sean Maguire (strekk) ikke med i den irske troppen.

Spilte sammen som aktive spillere

Som Manchester City-spiller på starten av 80-tallet ble Åge Hareide godt kjent med sin kollega i kampene mot Irland Martin O’Neill, som den gangen også spilte for Manchester-laget.

Og når Åge hareide meldte overgang til Norwich City i 1982 slo Martin O’Neill følge, og de to spilte i samme klubb i totalt tre år. De to har pleiet vennskapet siden og det var blant annet etter en snakk med Åge Hareide, som den gang var norsk landslagssjef, at O’Neill som Aston Villa-manager kjøpte John Carew tilbake i 2007.

Martin O'Neill og Åge Hareide

Tidligere møter

Danmark og Irland har ikke møtt hverandre siden Irland vant hele 0-4 i en vennskapskamp i parken for over ti år siden, i august 2007. Irland vant også den siste kampen før det igjen i 2002, den gangen endte det 3-0 i Irland.

Totalt har de to lagene møttes tretten ganger og fem av gangene har det endt med Irland-seier. Danmark har stukket av med seieren tre ganger mens fem kamper har endt med uavgjort.

Hvordan ser du kampen med live stream?

Det er stor interesse i Norge for å se våre gode naboer i sør prøve å komme seg til neste års VM, og kampen kommer derfor til å bli sendt på riksdekkende tv. Det er tv-kanalen MAX, som eies av Discovery Networks som kommer til å sende kampen på tv.

Om du heller ønsker å se kampen med live stream på nett finnes det også muligheter for deg. Discovery kommer også til å live streame kampen via sin live-streamingstjeneste Eurosport Player.

Så enten om du er en fotballinteressert nordmann som ønsker å se vår landsmann Åge Hareide lykkes med å ta Danmark til VM eller er dansk i Norge er det gode muligheter for å få sett kampen.

Ellers kan du følge kampen med live score og plassere live bet hos bet365.

Eivind Myhre

Forfatter

Eivind har en stor forkjærlighet for norsk fotball spesielt, men har også stor interesse for Europacup-fotball, og da helst nivåene under Champions League. Skal han på kamp velger han Ferencvaros mot Aberdeen heller enn Barcelona mot Manchester United.

1487 Artikler