Toppkamp i VM-kvalifiseringen for Sør-Amerika

Colombia – Brasil
Tirsdag klokken 22.30
Se den på bet365.com

Tirsdag er det klart for toppkamp når gruppetoer Colombia tar i mot gruppeleder Brasil til dyst på Estadio Metropolitano. Les mer og finn ut hvordan du ser kampen med live stream her.

Om du heller ønsker å se Bolivia mot Chile kan du lese om den her.

Allerede vunnet gruppen

Brasil kommer til kampen i visshet om at de allerede er sikret gruppeseieren og er klar for neste års VM. Laget har så langt vunnet 11 av 15 kamper. 3 har endt uavgjort mens de kun har tapt én, mot Chile helt tilbake i oktober 2015.

Colombia på sin side er alt annet enn trygg til tross for sin andreplass. De har så langt kapret 25 poeng, det er kun 2 mer enn Argentina som ligger på femteplass, plassen som gir play-off mot vinneren av Oseania-kvalifiseringen.

Ned til Peru på sjette, plassen som ikke gir mer enn skuffelse, er det kun fire poeng, og det er enda tre kamper igjen av kvalifiseringen.

Vunnet ni på rad

Brasil kommer fra en imponerende rekke med kvalifiseringskamper som er vunnet på rad, hele ni stykk. Forrige laget som stjal poeng mot Philippe Coutinho, Neymar og co var Paraguay som holdt dem til uavgjort 2-2 på hjemmbane i mars i fjor.

Coutinho og Neymar

Coutinho, Neymar og de andre brasilianske spillerene er helt overlegne i VM-kvalifiseringen.

På fredag ble det en komfortabel 2-0 seier hjemme mot Ecuador etter scoringer av Paulinho og Philippe Coutinho.

Colombia på sin side spilte 0-0 borte mot Venezuela.

Tidligere møter

De to nasjonene har møtt hverandre ved tredve tidligere anledninger, de fleste av dem i kvalifisering, og det er Brasil som har det historiske overtaket.

Nitten av oppgjørene har endt med seier til Brasil mens Colombia kun har vunnet tre av dem. Åtte har endt med uavgjort. Det første oppgjøret i denne kvalifiseringen endte med 2-1 seier til Brasil på hjemmbane.

Brasil topper FIFA-rankingen

Brasil er etter siste oppdatering av FIFA-rankingen igjen ranket som den beste nasjonen i verden. Når denne kvalifiseringen startet var de ranket som nummer 7.

Colombia startet kvalifiseringen som den femte beste nasjonen i verden men må for tiden nøye seg med å være nummer åtte.

Hvor spilles kampen?

Kampen blir spilt på Colombias hjemmebane, Estadio Metropolitano Meléndez, eller El Metro som den heter på folkemunne.

Den har en kapasitet på 46.000 tilskuere og er også brukt som hjemmbane for klubblaget Atlético Junior som spiller i den øverste colombianske ligaen.

Estadio Metropolitano Meléndez

Estadio Metropolitano Meléndez i byen Barranquilla i Colombia.

Hvordan ser du kampen?

Kampen kommer ikke til å bli vist på noen tv-stasjon i Norge, men heldigvis så er den svært viktige kampen for Colombia sin del tilgjengelig via live stream.

Bet365 kommer til å vise den via sin live streamingsstjeneste for alle som har en aktiv konto hos dem. En aktiv konto vil si at det er penger disponibelt eller man har plassert et bet de siste 24 timer.

Har du ikke en aktiv konto hos bet365 følger du disse enkle stegene:

Så får du sett denne kampen pluss flere tusen andre fra VM-kvalifiseringen, La Liga, Ligue 1, Bundesliga og Serie A med mer.

Eivind Myhre

Forfatter

Eivind har en stor forkjærlighet for norsk fotball spesielt, men har også stor interesse for Europacup-fotball, og da helst nivåene under Champions League. Skal han på kamp velger han Ferencvaros mot Aberdeen heller enn Barcelona mot Manchester United.

1487 Artikler