Chile må vinne i tøff bortekamp mot Bolivia

Bolivia – Chile
VM-kvalifiseringen
Tirsdag klokken 22.00
Se den på bet365.com

Tirsdag kveld norsk tid skal Chile spille en svært viktig bortekamp i VM-kvalifiseringen når de gjester Bolivia. De regjerende Copa America-mesterene bør vinne for å nå neste års VM. Vi viser deg hvordan du får sett kampen med live stream.

Her kan du lese om hvordan du ser Colombia mot Brasil.

Svært jevnt i gruppen

Alle de ti nasjonene i det sør-amerikanske fotballforbundet (CONMEBOL) spiller i en og samme kvalifiseringsgruppe, der de fire øverste er klar for neste års VM i Russland.

Når femten av atten runder er ferdigspilt er det Brasil som topper gruppen med 36 poeng, Colombia er på andreplass med 25 poeng, Uruguay er på tredje med 24 mens Chile er på fjerdeplass med sine 23 poeng.

Det er a poeng med Argentina som ligger på femteplass. Den plassen gir play-off mot vinneren av Oseania-kvalifiseringen.

Kommer fra skuffende hjemmetap

Chile møtte Paraguay hjemme i den forrige runden i gruppen på fredag, en kamp de tapte hele 3-0 etter blant annet et selvmål av Arturo Vidal.

Bolivia på sin side tapte 2-1 borte mot Peru. Men laget har vist at de kan slå store nasjoner, i mars vant de 2-0 hjemme mot Argentina i kvalifiseringen.

Arturo Vidal Chile

Arturo Vidal socret et kjedelig selvmål i den forrige kvalifiseringskampen. Da var han nok ikke like blid som på dette bildet fra en tidligere anledning.

Les om sommerens største overganger.

Tidligere møter

De to lagene har møtt hverandre totalt 43 ganger, inkludert vennskapskamper. Chile er det desidert beste laget historisk sett med sine 29 seire.

Åtte har endt uavgjort mens Bolivia kun har vunnet seks av dem. Det første møtet mellom dem i denne kvalifiseringen endte med 3-0 seier til Chile.

Hvor spilles kampen?

Kampen kommer til å bli spilt på Estadio Hernando Siles, hjemmebanen til Bolivia. Stadionen ligger på 3.637 meter over havet, noe som gjør den til det høyeste stadionet det spilles VM-kvalifiseringskamper på i verden.

FIFA har egentlig et forbud mot at VM-kvalifiseringskamper skal spilles på stadioner som ligger på over 3.000 meter, men gjorde et unntak for Bolivia etter store protester fra den bolivianske presidenten og Diego Maradona.

Bolivia har historisk hatt et stort overtak over lag som har gjestet stadionet fordi de er mer vant med høyden en motstanderlaget som kun får noen dager til å akklimatisere seg. Men det har ikke vært like utslagsgivende i denne kvalifiseringen.

Estadio Hernando Siles

Bolivias hjemmebane i La Paz, Estadio Hernando Siles.

Hvordan ser du kampen?

Kampen går ikke på norske tv-skjermer men kan streames via bet365 sin live streamingstjeneste om man har en kativ konto hos dem.

En aktiv konto vil si at du har et disponibelt beløp hos dem eller har plassert et bet det siste døgnet.

Har du ikke en konto hos bet365 følger du disse enkle stegene:

Så ser du denne kampen pluss flere andre fra VM-kvalifiseringen. Du kan også se La Liga, Serie A, Ligue 1, Bundesliga og flere tusen andre fotballkamper og sportsbegivenheter gjennom året.

Eivind Myhre

Forfatter

Eivind har en stor forkjærlighet for norsk fotball spesielt, men har også stor interesse for Europacup-fotball, og da helst nivåene under Champions League. Skal han på kamp velger han Ferencvaros mot Aberdeen heller enn Barcelona mot Manchester United.

1487 Artikler