Straffen til Therese Johaug klar – Mister OL

I dag fikk Therese Johaug sin avgjørende dom av CAS (idrettens voldgiftsrett). Det er nå klart at den norske langrennsstjernen mister neste års OL i Sør-Korea. Utestengelsen som CAS har valgt å gi henne er på 18 måneder.

I dommen skriver CAS at Therese Johaug ikke var tilstrekkelig oppmerksom på hvilken type preparat eller legemiddel hun valgte å benytte seg av.

Det er ikke bare OL Therese Johaug kommer til å gå glipp av, men også hele den kommende verdenscupen i langrenn.

THerese Johaug

Utestengelsen

18 måneder utestenging venter nå for den norske skijenten, en tung beslutning for alle skiinteresserte i Norge.

Men therese Johaug var klar på sin pressekonferanse i etterkant at dette ikke er slutten på hennes karriere. Hun tenker å bruke all den negative energien som dette utløser til noe positivt og skal fokusere på å opprettholde formen.

Det finnes selvsagt mange forskjellige meninger om utestengelsen hun nå har fått.

Hjemme i Norge synes man selvsagt at dommen er alt for streng, og håpet om at hun kunne rekke OL på senvinteren var stort.

Men i Sverige så har kritikken mot Therese Johaug vært betydelig strengere. Mange i Sverige mener det er en helt korrekt beslutning av CAS da man absolutt skal være på vakt med hvilken type legemidler man bruker. Kanskje ligger det også litt sjalusi fra svenskene inni bildet.

Debatten om utestengelsen er garantert ikke over, men en ting er med sikkerhet over, og det er Therese Johaugs deltakelse i neste års OL.

OL Logo

Historien om Therese Johaug

Dete hele startet med at Therese Johaug fikk problemer med tørre lepper, og den norske landslagslegen kjøpte en salve til henne på et lokalt apotek i Italia.

Det ble først kjent etter at Johaug hadde testet positivt i en dopingtest at salven inneholdt små mengder ulovlige anabole steroider.

Nå er dommen over den positive testen falt, og det er avgjort at Therese Johaug mister både OL i Pyeongchang og hele verdenscupen i langrenn.

Eivind Myhre

Forfatter

Eivind har en stor forkjærlighet for norsk fotball spesielt, men har også stor interesse for Europacup-fotball, og da helst nivåene under Champions League. Skal han på kamp velger han Ferencvaros mot Aberdeen heller enn Barcelona mot Manchester United.

1487 Artikler