Spilltips: Valencia – Barcelona, Copa Del Reys semifinale andre kamp

Valencia CF – Barcelona FC
Mestalla stadion, Valencia
Copa Del Rey, Semifinale, andre kamp (0-1)
Torsdag klokken 21.30

I kveld er det klart for andre kamp av semifinalen av den spanske cupen mellom Valencia og Barcelona. Er Barcelona sitt utgangspunkt godt nok? Vi gir deg spilltips til kampen her.

Sliter i serien

Valencia startet årets La Liga-sesong riktig godt og var lenge det eneste laget som utfordret Barcelona på toppen av tabellen. Og når Barcelona ble holdt til 1-1 på Mestalla i slutten av november var laget fortsatt ubeseiret etter 13 serierunder.

Men siden det er det gått ni nye serierunder, og Valencia har bare vunnet tre av dem. I helgen ble det et 0-1-tap borte mot Atletico Madrid, og før det igjen et stygt 1-4-tap hjemme for Real Madrid.

Det har ført Valencia helt ut av kampen og ligagull, men takket være varierende resultater for rivaler som Real Madrid, Ville real og Sevilla besitter Valencia fortsatt en tredjeplass på La Liga-tabellen.

Suveren ligaleder

Det står betydelig bedre til i storbyen lenger nord på Spanias østkyst. Etter 22 runder og godt over halvspilt serie er Barcelona fortsatt ubeseiret og står med hele 58 poeng, ni mer enn Atletico Madrid på andreplass.

I helgen kom sesongens fjerde poengtap da byrival Espanyol holdt Barcelona til 1-1 på RCDE Stadion. Hjemmelaget tok ledelsen ved Gerard Moreno etter 66 spilte minutter men Gerard Parque reddet bortelaget med sin scoring i det 82. minutt.

Trengte straffespark i kvartfinalen

Valencia kom seg greit gjennom de to første rundene av sesongens utgave av Copa Del Rey da de først slo Real Zaragoza 6-1 sammenlagt før Las palmas ble for kort etter 5-1 sammenlagt.

Men i kvartfinalen ble det betydelig vanskeligere motstand for flaggermusene fra Valencia i form av Alavés. Ett godt 2-1-utgangspunkt fra hjemmekampen ble ikke fulgt opp på bortebane. Det endte med 1-2-tap og dermed straffesparkkonkurranse. Den var også jevn men Valencia ble klar for semifinale med ett bom mindre enn Alavés.

Smultring i seks av syv så langt

Barcelona har lekt seg gjennom Copa Del Rey til nå, og har på syv kamper kun sluppet inn to mål. De kom i 1-1-kampen borte mot Celta Vigo og 0-1-tapet borte mot Espanyol.

Ellers har det blitt 3-0 borte og 5-0 hjemme mot Real Murcia i den første runden, 5-0 hjemme mot Celta Vigo og 2-0 hjemme mot Espanyol.

Lagnyheter

Barcelona må fortsatt klare seg uten Ousmane Dembele og Thomas Vermaelen, mens Valencia er uten Andreas Pereira, Goncalo Guedes og Jeiosn Murillo.

Forventede lagoppstillinger:

Valencia (4-4-2): Jaume; Montoya, Gabriel, Garay, Gayà; Soler, Parejo, Kondogbia, Lato; Rodrigo, Santi Mina

Barcelona (4-4-2): Cillessen; Semedo, Piqué, Umtiti, Alba; Roberto, Rakitic, Busquets, Iniesta; Messi, Suárez

Spilltips: Dobbeltsjanse, Valencia eller uavgjort

Med 0-1 i bagasjen er Valencia nødt til å angripe, og kveldens hjemmelag har vist tidligere denne sesongen at de kan tukte Barcelona på hjemmebane. Barcelona har i tillegg en dobbelkamp mot Chelsea i Champions League som nærmer seg hurtig i bakhodet, og vi tror Valencia er ett par hakk mer motivert til å nå en finale i Copa Del Rey. Vi går derfor for et noe vågalt tips på at det enten blir Valencia-seier eller uavgjort til full tid.

Eivind Myhre

Forfatter

Eivind har en stor forkjærlighet for norsk fotball spesielt, men har også stor interesse for Europacup-fotball, og da helst nivåene under Champions League. Skal han på kamp velger han Ferencvaros mot Aberdeen heller enn Barcelona mot Manchester United.

1487 Artikler