Spilltips: Tyrkia mot Kroatia i VM-kvaliken

Tyrkia – Kroatia
VM-kvalik gruppe I
Yeni Eskişehir Stadyumu, Eskişehir
Tirsdag klokken 20.45

Tirsdag tar Tyrkia i mot Kroatia til en vitkig kamp i Vm-kvalifiseringens gruppe I. Og det er bortelaget som er regnet som favoritter.

Bør vinne for å ha sjans til VM

Men det er Tyrkia som er mest avhengig av seier. Tyrkia ligger så langt på fjerdeplass med 11 poeng på 7 kamper. På plassene foran finner vi Island med 13 poeng, Ukraina med 14 og Kroatia på førsteplass med 16.

Det er kun førsteplassen som går direkte til VM, så ved seier og kun to kamper igjen å spille har Kroatia en halv fot i neste års mesterskap. Tyrkia på sin side kan se langt etter VM ved tap da kun de åtte beste andreplassene fra totalt ni kvalifiseringsgrupper går videre.

Arda Turam

Tapte forrige kamp

Tyrkia gikk på et 2-0 tap borte mot Ukraina på lørdag etter scoringer av Borussia Dortmund-klare Andriy Yarmolenko.

Kroatia på sin side skuffet noe ved å kun klare 1-0 hjemme mot Kosovo. Seieren satt også langt inne da målet ikke kom før i det 74 minutt, signert Domagoj Vida.

Kampen ble utsatt

Noe av grunnet til at stillingen ikke ble mer enn 1-0 kan skyldes at kampen ble avbrutt lørdag når den egentlig skulle spilles i det 21. minutt grunnet mye regn.

Kampen ble først ferdigspilt dagen etter, søndag. Det vil si at kroatia kommer inn i denne kampen med en god del mindre hvile enn det tyrkierene gjør.

Tidligere møter

Lagene har møttes totalt åtte ganger siden Kroatia ble selvstandig i 1992, og det er bortelaget som har klar fordel av de historiske statistikkene.

På de åtte oppgjørende har tre endt med kroatisk seier mens fem har endt med uavgjort. Med andre ord har Tyrkia aldri slått Kroatia.

Yeni Eskişehir Stadyumu, Eskişehir

Kampen spilles på Yeni Eskişehir Stadyumu i Eskişehir. Stadionet har en kapasitet på 35.000 tilskuere.

Sannsynlige lagoppstillinger:

Tyrkia:

Keeper: Babacan.
Forsvar: Özbayrakli, Aziz, Topal, Köybasi.
Midtbane: Tufan, Belözoglu, Cigerci, Calhanoglu, Ünder
Angrep: Tosun

Kroatia:

Keeper: Subašić
Forsvar: Vrsalijko, Lovren, Vida, Pivaric
Midtbane: Kovacic, Modric, Brozovic, Rakitic, Perisic
Angrep: Mandzukic

Spilltips: Kroatia tar stort steg mot VM

Vi tror at Kroatia viser seg for sterke for Tyrkia til tross for at oppladningen til kampen ble litt anderledes enn forespeilet med den utsatte kampen mot Kosovo.

Kroatia har et meget sterkt lag ledet ann av Luka Modric, Ivan Rakitic og Ivan Perisic. Dessuten slipper det kroatiske forsvaret nesten ikke inn mål, kun to baklengs har det blitt så langt i kvalifiseringen.

Odds for kampen hos bet365:

Tyrkia: 3.50

Uavgjort: 3.40

Kroatia: 2.25

Vi går for kroatisk seier i Eskişehir til 2.25 i odds.

Eivind Myhre

Forfatter

Eivind har en stor forkjærlighet for norsk fotball spesielt, men har også stor interesse for Europacup-fotball, og da helst nivåene under Champions League. Skal han på kamp velger han Ferencvaros mot Aberdeen heller enn Barcelona mot Manchester United.

1487 Artikler