Spilltips til Tyskland – Norge i VM-kvalifiseringen

Tyskland – Norge
VM-kvalifiseringen, gruppe C
Mercedes-Benz Arrena
Mandag 20.45

Mandag er det klart for den tøffeste kampen til Norge i denne kvalifiseringen, bortekampen mot Tyskland. Norge kommer fra en oppløftende hjemmeseier mot Aserbajdsjan på fredag mens Tyskland vant greit borte mot Tsjekkia. Få odds og spilltips til kampen her.

Ingen sjans for VM

Norge har etter flere dårlgie resultater i kvalifiseringen ingen mulighet til å nå neste års VM-sluttspill i Russland. Men Lars Lagerbäck og de norske guttene er fortsatt interessert i å bite fra seg.

Lars Lagerbäck er nok også interessert i få flest mulig svar tidligst mulig før de avgjørende Nations League og kvalifiseringen til EM 2020 starter etter sommeren neste år.

Stefan Johansen er usikker til kveldens oppgjør.

Tyskland kan bli klar for VM med seier

Tyskland vil med seier være mer eller mindre klar for fotball-VM i Russland neste år. Før kveldens kamper ligger de fem poeng forann Nord-Irland som tar i mot Tsjekkia på hjemmebane.

Nord-Irland tar i mot Tyskland til avgjørende kamp på hjemmebane i den neste runden. Med tre kamper igjen har Tyskland muligheter til å gå gjennom hele kvalifiseringen uten poengtap.

Mester i Confederations Cup

Tyskland kommer fra en sommer der de ble mestere i prøve-VM, eller Confederations Cup. Der var de ubeseiret på totalt fem spilte kamper.

De vant sin gruppe med Chile, Australia og Kamerun før Mexico ble slått 4-1 i semifinalen og Chile 1-0 i finalen. Tyskland stilte med et rekordungt lag med blant annet Julian Draxler, Matthias Ginter og Niklas Süle.

Norge på sin side har nå ikke tapt på tre kamper. I juni ble det uavgjort mot Tsjekkia og Sverige på hjemmebane, begge 1-1, før Aserbajdsjan ble slått 2-0 hjemme fredag.

Tidligere møter

Norge har møtt Tyskland i sin nåværende form ved 14 tidligere anledninger, og de historiske statistikken er ikke så grufull som man kan forvente.

Tyskland har gått av banen med seier i åtte av oppgjørende, mens Norge har vunnet to. Med fire uavgjorte vil de si at Norge klarer å stjele poeng i nesten halvparten av kampene de møter Tyskland.

Tyskland vant bortekampen mot Norge 3-0, mens Norge stakk av med en overraskende 1-0 seier forrige gang vi gjestet Tyskland i 2009, i en vennskapskamp.

Kampen skal spilles på Mercedes-Benz Arena i Stuttgart.

Spilltips: Tyskland vinner + begge lag scorer

Vi tror Norge får med seg et mål hjem fra Tyskland. Hjemmelaget er selvsagt gedigne favoritter til å vinne oppgjøret, men et uredd norsk lag som ikke har noe å tape kan fint gjøre ting vanskeligere enn forventet.

I tillegg har Norge flere spillere i første og andre Bundesliga som kjenner motspillerene og spillestilen til tyskerene.

Odds for kampen hos bet365:

Tyskland: 1.14

Uavgjort: 9.00

Norge: 26.00

Tyskland vinner pluss begge lag scorer:

Ja: 3.00 Nei: 1.61

Vi går for en forventet seier til hjemmelaget men en positiv opplevelse for Norge med minst et mål i nettet.

Alle tips er godt undersøkt og gitt i godt tro, men profitt kan ikke garanteres. Odds korrekt ved publisering, men kan bli forandret før avspark.

Eivind Myhre

Forfatter

Eivind har en stor forkjærlighet for norsk fotball spesielt, men har også stor interesse for Europacup-fotball, og da helst nivåene under Champions League. Skal han på kamp velger han Ferencvaros mot Aberdeen heller enn Barcelona mot Manchester United.

1487 Artikler