Spilltips til mandagens kamp mellom Kristiansund og Rosenborg i Eliteserien

Rosenborg-tap sist lagene møttes til tellende kamp

Etter en periode der Rosenborg har slitt en del ble det en komfortabel 3-0 seier sist runde hjemme mot Sogndal. Kristiansund på sin side tok en sterk 4-1 seier borte mot Stabæk, og nordmøringene skal nok gi Rosenborg kamp helt til døren.

Sist lagene møttes til en offisiell kamp var tilbake i cupen i 2008 da Kristiansund kom seirende ut av det med 6-5 etter straffesparkkonkuranse. Siden den gang har det blitt spilt 3 treningskamper som har endt med én uavgjort og to Rosenborg-seire.

Kristiansund fotball fans

Hjemmelaget har et par skader, der Henrik Gjesldag og Erlend Sivertsen definitivt er ute med henholdsvis en lyskeskade og en akillesskade. Thompson Ekbe og Conny Månsson er også tvilsomme. For Rosenborg sin del er Magnus Stamnestrø og Andreas Helmersen langtidsskadet og John Hou Sæter usikker. Trønderene har også Birger Meling ute med suspensjon.

Vi tror Rosenborg skal være for sterke for dette Kristiansund-laget, selv om de har vist stigende form i det siste. Rosenborg var meget sterk sist mot Stabæk så det kan tyde på at lokomotivet i norsk fotball har fått fart på seg igjen, akkurat i tide til de viktige Champions Legaue-kvalifiseringskampene.

Oddsen på kampen hos Bet365 er som følger:

Kristiansund: 5.00

Uavgjort: 3.80

Rosenborg: 1.65

Oddsen på 1.65 er relativt lav, men det finnes ikke mye annet veldig fristende å spille på i dag. Man kan gjøre både risikoen og den eventuelle utbetalingen større ved å for eksempel spille på Rosenborg med handicap, noe som gir fine 2.75 i odds, men vi er ikke enda trygg på at Rosenborg har så mye mål i seg i en tøff bortekamp.

Eivind Myhre

Forfatter

Eivind har en stor forkjærlighet for norsk fotball spesielt, men har også stor interesse for Europacup-fotball, og da helst nivåene under Champions League. Skal han på kamp velger han Ferencvaros mot Aberdeen heller enn Barcelona mot Manchester United.

1487 Artikler