Spilltips til Manchester City – Liverpool i Premier League

Lørdag formiddag er det klart ofr den første kampen i Premier League etter landslagspausen når Manchester City tar i mot Liverpool på City of Manchester stadium.

Startet sesongen likt

Begge de to lagene har startet sesongen i Premier League med to seire hver og ett uavgjortresultat, det plasserer dem som nummer fire og to på tabellen etter tre serierunder.

Manchester City åpnet med å slå Brighton 0-2 på bortebane før det ble 1-1 hjemme mot Everton og 1-2 borte mot Joshua Kings Bournemouth.

Liverpool på sin side åpnet med en real målfest borte mot Watford i en kamp som endte 3-3 før de vant 1-0 hjemme mot Crystal Palace. I forrige serierunde ble det hele 4-0 hjemme mot Arsenal.

Begge vil kjempe om mesterskapet

De to lagene klarte forrige sesong å snike seg inn blant topp fire på bekostning av Arsenal og Manchester United, og ønsker i år å kjempe om tittelen.

Det er de ikke alene om da det er hele seks lag som ønsker det samme. Det kommer til å bli en utrolig nervepirrende og tett sesong og kamper som dette kan bli svært avgjørende.

Manchester Citys byrival Manchester United er laget som har startet sesongen best med tre seire av tre mulige og hele 10-0 i målforskjell.

Liverpool gjorde kanskje sommerens beste kjøp

Manchester City svidde av over 2,5 milliarder kroner i sommer på blant annet Kyle Walker, Benjamin Mendy og Bernardo Silva.

Liverpool på sin side var en god del mer moderate med sine 900 millioner brukt. Blant annet Mohamed Salah fra Roma for omtrent 400 millioner kroner betegnes som en av de beste kjøpene i sommer.

Tidligere møter

Siden 1961/62-sesongen har de to storlagene møttes hele 86 ganger i serien, og det er selvsagt Liverpool som har det historiske overtaket.

På 43 sesonger har Liverpool vunnet 45 ganger mens Manchester City har vunnet 15. 26 av dem har endt med uavgjort.

Når manchester City er hjemmelag er statistikkene litt jevnere med City sine 13 seire mot Liverpools 14. 16 kamper har endt uavgjort med City som hjemmelag.

Skader og suspensjoner

Hjemmelaget må klare seg uten Raheem Sterling som er suspendert, men Kyle Walker er tilbake etter å ha vært suspendert i forrige kamp mot Bournemouth.

Det er enda usikkert om Ilkay Gundogan vil bli klar til kampen etter å ha vært ute med skade.

For Liverpool sin del så er Nathaniel Clyne og Adam Lallane på de rødes skadeliste, men Philippe Coutinho spilte for Brasil i landslagspausen og bør være tilbake også for Liverpool.

City of Manchester stadium

Kampen spilles på City of Manchester stadium som har en kapasitet på ca 55.000 tilskuere.

Spilltips: Manchester City vinner + begge lag scorer

Vi føler dette er to lag som har mye lag i seg om med tanke på betydningen av kampen er villige til å angripe. Men med Manchester City som det beste laget på papiret og med hjemmebanefordel tror vi de trekker det lengste strået.

Odds for kampen hos bet365:

Man City: 1.83 Uavgjort: 4.00 Liverpool: 3.75

Man City vinner + Begge lag scorer: 3.10

Vi tror begge lag scorer i en kamp der Manchester City vinner til slutt til en odds på 3.10.

Alle tips er godt undersøkt og gitt i godt tro, men profitt kan ikke garanteres. Odds korrekt ved publisering, men kan bli forandret før avspark.

Eivind Myhre

Forfatter

Eivind har en stor forkjærlighet for norsk fotball spesielt, men har også stor interesse for Europacup-fotball, og da helst nivåene under Champions League. Skal han på kamp velger han Ferencvaros mot Aberdeen heller enn Barcelona mot Manchester United.

1487 Artikler