Spilltips: Finland mot Island i VM-kvalifiseringen

Lørdag skal Nordens dårligste fotballandslag de siste årene ta i mot det beste når Finland og Island møtes til kamp i VM-kvalifiseringens gruppe I. Få odds og spilltips til kampen her.

Kvartfinale forrige mesterskap

Island imponerte en hel fotballverden bare ved å kvalifisere seg for det forrige store mesterskapet når de ble klar for EM 2016 i Frankrike.

Men de sluttet ikke med å imponere når mesterskapet ble sparket i gang. Først gikk de ubeseiret gjennom gruppen med lag som Ungarn, Portugal og Østerrike, før England ble slått 2-1 i 16-delsfinalen.

I Kvartfinalen møtte de Frankrike, som ble for sterke og vant 5-2 til slutt. Island vil uansett bli husket som det store overraskelseslaget i det mesterskapet.

Aldri vært i mesterskap

Mens Island var i sitt første mesterskap noensinne i fjor har Finland fortsatt til gode å kvalifisere seg til et VM eller EM.

Og det blir minst 3 år til det eventuelt skjer da Finalnd allerede er ute av kampen til å kvalifisere seg fra gruppe I.

Les deg opp på Norges kamp mot Aserbajdsjan her.

Island på god vei

Island på sin side er i god rute til å minst klare play-off i gruppen, så langt ligger de på annenplass a poeng med Kroatia på første og to poeng forann Tyrkia og Ukraina på de påfølgende plassene.

Island vant også forrige kvalifiseringskamp i juni hjemme mot Kroatia og ingenting tyder på at den bølgetoppen islandsk fotball er på er over.

Sigurdsson Bjarnason Island

Gylfi Sigurdsson og Birki Bjarnason i jubelscener fra en tidligere landskamp.

Tidligere møter

Finland og Island har møtt hverandre totalt tolv ganger før i historien, og det er hjemmelaget som kan skryte over å være det beste laget totalt sett.

På de tolv møtene har Finland vunnet seks, mens to har endt uavgjort. To av Islands fire seire har kommet de siste to sesongene.

Sist når lagene møttes tidligere i kvalifiseringen i Reykjavik, da vant Island 3-2. De vant også en treningskamp i starten av fjoråret i Finland 1-0.

Spilltips til møtet mellom Bulgaria og Sverige.

Spilltips: Island viser forskjellen på best og verst i norden

Vi tror Island blir for sterke for Finalnd i tredje kamp på rad. Islendingene har vunnet sine tre siste kamper, mot Kosovo borte (1-2), Irland borte (0-1) og Kroatia hjemme (1-0).

Finland på sin side har ikke vunnet på seks kamper, senest i juni tapte de hjemme mot Ukraina (1-2) og spilte uavgjort mot miniputtnasjonen Liechtenstein hjemme (1-1).

Odds for kampen hos bet365.com:

Finland: 4.50

Uavgjort: 3.30

Island: 2.00

Vi går for borteseier og fortsatt håp for VM-spill til Island til 2.00 i odds.

Eivind Myhre

Forfatter

Eivind har en stor forkjærlighet for norsk fotball spesielt, men har også stor interesse for Europacup-fotball, og da helst nivåene under Champions League. Skal han på kamp velger han Ferencvaros mot Aberdeen heller enn Barcelona mot Manchester United.

1487 Artikler