Spilltips: Bulgaria – Sverige i VM-kvalifiseringen

Torsdag skal Sverige i gang med høstens VM-kvalifiseringskamper og først på programmet venter bortekamp mot Bulgaria.

Leder gruppen

Sverige har imponert i VM-kvalifiseringen gruppe A med lag som Frankrike og Nederland som motstandere. Så langt har det kun blitt étt tap, borte mot Frankrike 2-1.

Det ble 1-1 i den første kampen hjemme mot Nederland, mens Luxembourg har blitt slått borte og Bulgarie og Frankrike hjemme, sistnevnte en meget imponerende seier til våre naboer.

Det venter enda fire kamper til av gruppen, Sverige leder a poeng med Frankrike, tre forann Nederland og fire forann Bulgaria.

Etter Bulgaria på torsdag venter Hviterussland borte på søndag før kvalifiseringen blir avsluttet i oktober med hjemmekamp mot Luxembourg og Nederland borte.

Emil Forsberg Sverige

Emil Forsberg og Sverige skal prøve å overvinne Bulgaria på torsdag kveld.

Bulgaria ujevne

Det er vanskelig å spå prestasjonene til Bulgaria da de har vært svært ujevne så langt i kvalifiseringen. Laget åpnet med å slå Luxembourg 4-3 hjemme før Frankrike ble for sterke borte, hele 4-1 ble det tapet.

Siden har de tapt 3-0 borte mot Sverige, vunnet 1-0 hjemme mot Hviterussland, vunnet 2-0 hjemme mot Nederland og tapt 2-1 borte mot Hviterussland.

Tidligere møter

Lagene har møtt hverandre femten ganger før, og det er Sverige som ganske dominerende er best historisk av de to.

På de femten møtene har det endt med Sverige-seier hele elleve ganger, mens to har endt uavgjort og to har endt med seier til Bulgaria.

Enda mer dominerende blir det når vi kun ser på de siste ti møtene. Da har Sverige stukket av med seieren i åtte mens Bulgaria står med null seire.

Siste seier til Bulgaria over Sverige var i 1967.

Vasil Levski Bulgaria

Kampen spilles på Bulgarias nasjonalarena Vasil Levski i Hovedstaden Sofia. Stadionet har en kapasitet på 43.000 tilskuere.

Spilltips: Sverige vinner uten å slippe inn mål.

Vi mener Sverige er et klart bedre lag enn Bulgaria, og kommer til å vise det på torsdag. Vi tror i tillegg at Bulgaria kommer til å slite med å score mål, som de har gjort hele kvalifiseringen bortsett fra den første 4-3 seieren over Luxembourg.

Odds for kampen hos bet365

Fulltid:

Bulgaria: 4.33 Uavgjort: 3.50 Sverige: 1.83

Fulltid – Sverige vinner + begge lag scorer:

Ja: 4.75 Nei: 2.60

Vi går for seier og smultring til våre gode svenske naboer til en odds på 2.60. Gå videre til bet365.com ved å trykke på knappen under for å spille på dette spillet eller en av de 72 andre spillvalgene på denne kampen.

Eivind Myhre

Forfatter

Eivind har en stor forkjærlighet for norsk fotball spesielt, men har også stor interesse for Europacup-fotball, og da helst nivåene under Champions League. Skal han på kamp velger han Ferencvaros mot Aberdeen heller enn Barcelona mot Manchester United.

1488 Artikler