Spilltips: FFK tar første skritt mot Eliteserie-comeback

fredrikstad-stadion

Med 1-0 hjemme over Sogndal sist uke er KFUM Oslo klar for andre hinder mot det som hadde blitt et sensasjonelt opprykk til OBOS-ligaen. Men det venter et tøft borteoppgjør mot Fredrikstad på Fredrikstad Stadion i kveld, hvor det er meldt syv kalde minusgrader.

Fredrikstad havnet åtte poeng over KFUM Oslo på OBOS-ligatabellen denne sesongen, men hadde en svak høst, der de kun vant én av sine fem siste kamper, den siste hjemme mot Ranheim, som endte 3-1.

[odds data-token=’babiZPhJYPDVLlL6eeNEjWVxwL6fxdDYOczdLl5h’ class=’odds-1-centered’ data-lang=’no’ data-odds-format=’decimal’]

Dårlige kvalifiseringsminner mot KFUM

I år er det Bjørn «Bummen» Johansen som leder laget i en kvalifisering. Han kan dermed kopiere Knut Torbjørn Eggen, som ledet laget tilbake til Eliteserien med to opprykk på rad tilbake i 2003, og selv skrive seg inn i historiebøkene med fet skrift. FFK håper også på bedre kvalifiseringslykke enn forrige gang.

For fire år siden havnet nemlig Fredrikstad og KFUM på andreplass i sine respektive avdelinger i 2. divisjon, og møttes dermed i kvalik til OBOS-ligaen. KFUM knuste FFK 3-0 hjemme i Oslo, og Fredrikstad klarte aldri å slå tilbake på hjemmebane, i en kamp som til slutt endte 1-1.

Tre potensielle Eliteserie-lag i den siste runden

Dette er som nevnt den andre kvalifiseringsrunden av fire mulige for KFUM, mens Fredrikstad har sitt første av potensielt tre. Vinneren av dette oppgjøret møter Jerv på naturgresset i Grimstad, vinneren av det oppgjøret igjen skal møte laget som havner på tredje sisteplass i Eliteserien, i en kamp som spilles på nøytral grunn på Intility Arena i Oslo.

Hvem det blir er enda i det blå, da Eliteserien avgjøres neste uke, og det enda er tre lag som kan havne på kvalifiseringsplassen. For øyeblikket er det Stabæk som innehar plassen, men de har kun to og tre poeng ned til Brann og Mjøndalen. De tre lagene møter henholdsvis Odd borte, Sarpsborg 08 hjemme og Bodø/Glimt hjemme i den siste runden.

Spilltips: Fredrikstad vinner

Fredrikstad hadde som sagt en formdupp her på høsten, men har generelt vært veldig gode hjemme denne sesongen, med kun to tap på eget gress. Ni av kampene endte med seier, noe som er meget godkjent av et nyopprykket lag.

KFUM er også betydelig bedre hjemme i Oslo enn når de er på tur, og har kun tatt 15 av sine totalt 44 poeng som bortelag. Det er også ventet flere tusen Eliteserie-sultne FFK-fans på tribunene, så her skal KFUM virkelig få merke at de er gjester.

Fredrikstad er favoritter hos alle bookies, men det er stadig noen som tilbyr spill på nærmere 1.90 for hjemmeseier, noe som jeg synes er meget spillbart. Kampstart er klokken 18:00.

Eivind Myhre

Forfatter

Eivind har en stor forkjærlighet for norsk fotball spesielt, men har også stor interesse for Europacup-fotball, og da helst nivåene under Champions League. Skal han på kamp velger han Ferencvaros mot Aberdeen heller enn Barcelona mot Manchester United.

1487 Artikler