Spilltips: Sarpsborg 08 – Strømsgodset, Eliteserien i fotball

Mandag avslutter Sarpsborg 08 og Strømsgodset den tjuende runden av årets Eliteserie. Sarpsborg er årets store overraskelse mens Strømsgodset har skuffet så langt.

Solgte midtbanesjefen

Sarpsborg spiller sin første kamp etter salget av Anders Trondsen til Rosenborg for en uke siden. Overgangen ga Sarpsborg, som har et av de minste budsjettene i Eliteserien, 15 millioner kroner i klubbkassen.

Trondsen har spilt godt i to og en halv sesong for Sarpsborg etter at han ble kjøpt av Stabæk for 1.75 millioner før 2005-sesongen.

Som erstatter har klubben hentet danske Nicolai Paulsen fra Esbjerg på lån ut sesongen, en spiller som er ganske lik Trondsen i spillestil.

Anders Trondsen er solgt til serieleder Rosenborg for 15 millioner kroner

Ellers hentet Sarpsborg også Rashad Muhammed fra Florø på overgangsvinduets siste dag. Muhammed er en lynrask ving som har imponert stort for overraskelseslaget Florø i OBOS-ligaen.

Strømsgodset på sin side har kun hentet én spiller dette vinduet i form av den unge keeperen Pål Vestly Heigre fra Aalesund.

Mens klubben har solgt Tommy Høiland til Viking, Marco tagbajumi til Lillestrøm og Sondre Johansen til Mjøndalen.

Begge lag i god form

Sarpsborg kommer inn i denne runden med to seire på de siste tre kampene i Eliteserien. Brann borte (2-0) og Haugesund hjemme (2-1) har endt med seier mens det ble uavgjort (2-2) borte mot Kristiansund sist.

I tillegg har klubben kommet seg videre til kvartfinale i cupen med å knuse Odd hjemme med hele 4-0.

Strømsgodset på sin side har tre seire på de siste fire kampene. Uavgjorten kom borte mot Molde mens Kristiansund (4-2), Vålerenga (2-0) og Lillestrøm (3-1) alle er slått på hjemmebane.

Tidligere møter:

Lagene har møtt hverandre totalt ti ganger før i tellende kamper og det er Strømsgodset som har statistikken og historien på sin side.

Av de kampene ti kampene har åtte endt med seier til klubben fra Drammen mens fem har endt uavgjort. Kun én seier har gått til Sarpsborg. Naturlig ettersom Strømsgodset har vært det klart beste laget siden Sarpsborg inntreden i norsk toppfotball.

Tor Ole Skullerud har endelig fått skikk på Strømsgodset-laget etter en trøblete start på sesongen.

Skader og suspensjoner:

Sarpsborg 08 kan melde om skade og suspensjonsfri tropp utenom John-Helge Tveita som er ute i uviss tid grunnet kneskade.

Strømsgodset på sin side stiller med fulltallig tropp om ingenting skulle skje i oppkjøringen til kampen.

Spilltips: Umulig å skille lagene per dags dato

Sarpsborg har vist seg denne sesongen som et bedre lag enn Strømsgodset men det er uvisst hvordan Anders trondsens fravær vil påvirke laget.

Og med tanke på Strømsgodsets oppadgående form blir det meget vanskelig å skille de to klubbene.

Odds for kampen hos bet365:

Sarpsborg 08: 1.80

Uavgjort: 3.50

Strømsgodset: 4.50

Vi går for uavgjort til en meget fin odds på 3.50.

Alle tips er godt undersøkt og gitt i godt tro, men profitt kan ikke garanteres. Odds korrekt ved publisering, men kan bli forandret før avspark.

Eivind Myhre

Forfatter

Eivind har en stor forkjærlighet for norsk fotball spesielt, men har også stor interesse for Europacup-fotball, og da helst nivåene under Champions League. Skal han på kamp velger han Ferencvaros mot Aberdeen heller enn Barcelona mot Manchester United.

1487 Artikler