London-derby på Stamford Bridge onsdag: Chelsea tar imot Tottenham

Chelsea Tottenham spilltips

Midtukens høydepunkt i Premier League er møtet mellom Chelsea og Tottenham på Stamford Bridge, der begge klubbene ønsker å slå tilbake etter helgens skuffelser.

Vil du spille på Chelsea – Tottenham? Gjør det hos Unibet!

2.50 i odds for at Kane scorer!

Chelsea FC – Tottenham Hotspur
Stamford Bridge, London
Premier League, runde 28
Onsdag klokken 21:00

For det ble dessverre tap for begge lag i helgen som var. Tottenham tapte 1-2 borte i Premier League mot et Burnley-lag som enda ikke har tapt i 2019, mens Chelsea tapte på straffesparkkonkurranse i Ligacupfinalen mot Manchester City. Tapet mot Burnley betyr at Tottenham etter alle solemerker er ute av gullkampen i Premier League.

Maurizio Sarri har hele sesongen tviholdt til mer eller mindre samme taktikk og formasjon, men italieneren hadde tydelig tilpasset taktikken til motstanderen denne gang. Og det så lenge ut til å lønne seg. Chelsea var best i store deler av kampen, og holdt City til 0-0 i hele 120 minutter.

Én ukelønns bot

Men det som virkelig stakk av med overskriftene etter søndagens cupfinale var feiden mellom Chelsea-keeper Kepa Arrizabalaga og Chelsea-manager Maurizio Sarri. Kepa ble i den andre ekstraomgangen liggende med det som så ut som en strekk, og Sarri valgte derfor å bytte ham ut med keeperreserve Willy Caballero.

Men Kepa var ikke skadet, og nektet å bli byttet ut. Sarri var rasende, men det endte med at Kepa ble værende på banen, og i straffesparkkonkurransen var han alt annet enn habil.

Trolig ville Sarri ha inn Caballero fordi han både er bedre på straffer, og fordi han tidligere har vært City-spiller, og dermed kjente godt til flere av spillerne i lyseblått.

Om kampen hadde endt annerledes om Kepa forlot banen vil vi aldri få vite, men det vi vet er at både klubben, Sarri og Kepa i etterkant har sagt det hele var en misforståelse, noe som skurrer en del for flere ettersom Kepa fikk en bot på én ukelønn tirsdag, noe som tilsvarer svimlende 2 millioner kroner.

Forventede lagoppstillinger

Chelsea: Kepa; Azpilicueta, Rudiger, Luiz, Alonso; Kante, Jorginho, Kovacic; Hudson-Odoi, Higuain, Hazard

Tottenham Hotspur: Lloris; Alderweireld, Sanchez, Vertonghen; Trippier, Sissoko, Winks, Davies; Eriksen; Kane, Son

Spilltips: Kane scorer

Til tross for at det ble tap mot Burnley i helgen kan Spurs glede seg over å ha sin beste og viktigste spiller tilbake. Harry Kane scoret likeså godt Tottenhams eneste mål i det som var hans første kamp på én måned.

Det er først og fremst i det offensive det har lugget til tider for Chelsea den seneste tiden, defensivt har det som regel sett bra ut, og det er kun Spurs, Liverpool og City som har sluppet inn færre mål så langt i Premier League.

Men Kane er Kane, og er det noen som skal sørge for at Spurs får med seg noe fra dette oppgjøret så er det han. Dessuten er oddsen på 2.50 for fristende til ikke å spille på, vi går for Kane-scoring borte mot Chelsea onsdag kveld!

Eivind Myhre

Forfatter

Eivind har en stor forkjærlighet for norsk fotball spesielt, men har også stor interesse for Europacup-fotball, og da helst nivåene under Champions League. Skal han på kamp velger han Ferencvaros mot Aberdeen heller enn Barcelona mot Manchester United.

1487 Artikler