Spilltips: Sogndal suser videre mot opprykk fra OBOS

sogndal Stjørdals/Blink spilltips

Sogndal er i kalasform og står med 7-3-0 på sine 10 seneste kamper. Det gir 2.plass på tabellen. De er selvsagt store favoritter i hjemmekamp mot Stjørdals/Blink, så et spill på ren H blir uinteressant. Mer aktuelt er imidlertid et spill på at de leder til pause.

I seks av de sju seirene har de ledet til pause. Hjemme i Sogndal har de innkassert fem strake seire og i fire av dem har de vært foran til pause.

Stjørdals/Blink har overrasket positivt denne sesongen. Midtveis i sesongen ligger de som nr.7, og kun 2 poeng skiller opp til Sandnes Ulf på den siste kvalikplassen. De er et offensivt lag som ofte jager på fremover uansett motstander, men det åpner samtidig for motstander i kontra- og overgangsfasen. Jeg tror dessuten det blir ganske naivt å være for risikable i lengderetningen mot et så sterkt lag som Sogndal. Sistnevnte har et snitt på nesten 3 mål på hjemmebane og trenger normalt ikke mange sjansene for å finne nettmaskene (6-0-1 og 20-5 hjemme).

Eirik Bakke ser virkelig ut til å ha funnet vinnerformelen i Sogndal. På topp har de målkåte Kristoffer Hoven som har banket inn 11 mål på 15 kamper. Balansen i sentrallinja går på skinner og vel så det og jeg blir overrasket dersom de går på et poengtap i denne kampen. Spørsmålet er selvsagt hvordan det ser ut etter de første 45..

Sogndal må se opp for Mats Størseth Lillebo. Den tidligere Ranheim-spilleren har nettet 9 mål for Blink-laget.

Lagene møttes for øvrig i motsatt oppgjør i midten av august. Sogndal ledet 2-1 til pause, men en sen utligning sørget for poengdeling.

H til pause gir 1,70 hos NordicBet. Ønsker man litt mer i odds får man 1,83 for at de leder til pause og vinner til slutt, noe vi også tror innfrir.