Norge sikrer mulig gruppeseier i Nations League

Norge møter Slovenia på bortebane i Nations Leagues gruppe B4, vinner Norge og den og får hjelp fra Sverige i deres kamp mot Serbia er Norge gruppevinnere og klare for A-divisjonen av turneringen.

Og minst like viktig som opprykket er det at førsteplassen sikrer Norge en ekstra sjanse til å kvalifisere seg til EM i 2024, om det ikke går veien i den normale EM-kvalifiseringen.

Norge ligger dog an til å være blant de to øverste rangerte lagene i sin EM-kvalifiseringsgruppe, der de to øverste kvalifiserer seg til EM 2024, om resultatene resten av året ikke forverrer seg kraftig.

Kan få hjelp av Sverige

Status før de to siste kampene i gruppen er at Norge leder med tre poeng foran Serbia, som tar imot Sverige på hjemmebane like etter at Norges kamp er ferdigspilt.

Det er innbyrdes poeng og målforskjell som avgjør, så om både Norge og Serbia vinner vil det fortsatt skille tre poeng før kampen mellom nettopp Norge og Serbia på tirsdag. Norge vant 1-0 borte i Serbia.

Vinner Norge og Serbia avgir poeng mot «söta bror» er altså Norge gruppevinnere allerede før vi tar imot Serbia på hjemmebane.

Posisjon Lag KS S U T MF P
#1 Serbia 6 4 1 1 8 13
#2 Norway 6 3 1 2 0 10
#3 Slovenia 6 1 3 2 -4 6
#4 Sweden 6 1 1 4 -4 4

International - UEFA Nations League B Grp. 4

Odds for HUB:
24th Sep
Game
Result
FT
Slovenia Norway
2 1
24th Sep
Game
Result
FT
Serbia Sweden
4 1

Martin Ødegaard trolig ute

Vår landslagskaptein Martin Ødegaard har spilt samtlige landskamper under Ståle Solbakken og har ikke gått glipp av en landskamp siden høsten 2020.

Men den offensive midtbanespilleren gikk glipp av Arsenals kamp mot Brentford i Premier League i helgen og er fortsatt usikker til denne landskampen. Det kan åpne opp for en startplass til Mads Møller Dæhli.

I tillegg er Stefan Strandberg definitivt ute, noe som trolig sørger for at Kristoffer Ajer, som har gått glipp av mange landskamper med skade, er tilbake i startoppstillingen til Norge.

For vertene sin del er kun Zan Celar meldt skadet til dette oppgjøret.

Forventede lagoppsstillinger

Slovenia:

Oblak;
Karnicnik, Bijol, Mevlja, Stankovic, Sikosec;
Crnigoj, Cerin, Kurtic;
Sesko, Sporar

Norge:

Nyland;
Holmgren Pedersen, Ajer, Østigård, Meling;
Elyounoussi, Berge, Thorsby, Aursnes, Møller Dæhli;
Haaland

Spilltips: Norge vinner

Norge er favoritter her, også hos samtlige bookmakere. Slovenia har et stort savn etter en notorisk målscorer på topp, der Panathinaikos Andraz Sporar er den med best statistikk på landslaget med fem mål på 39 kamper.

Vi har Haaland, noe som nærmest sørger for at vi starter kampen med (-1) i handicap. Vi kommer til å starte med en nykomponert midtstopperduo under Ståle, men det er to gode spillere så det tror jeg ikke blir store problemet.

Det største spørsmålstegnet er hvordan Norge eventuelt klarer seg uten Martin Ødegaard. Jeg synes uansett troppen ser såpass mye bedre ut selv uten Martin, så en odds på oppunder 2.00 for Norge-seier er veldig spillbart.

For øyeblikket har Unibet høyest odds med sine 1.95!

Slovenia - Norge Odds: Odds for HUB:
Kampen starter 24/09 18:00
Kamp avsluttet

Eivind Myhre

Forfatter

Eivind har en stor forkjærlighet for norsk fotball spesielt, men har også stor interesse for Europacup-fotball, og da helst nivåene under Champions League. Skal han på kamp velger han Ferencvaros mot Aberdeen heller enn Barcelona mot Manchester United.

1487 Artikler