Norge – Danmark, EM for kvinner: Odds og spilltips

Mandag kveld er det klart for den tredje og siste kampen til Norges fotballkvinner i europamesterskapet mot Danmark. Få odds og spilltips til kampen her.

Svakt EM for Norge så langt

Norge har spilt to kamper så langt i turneringen, tap i åpningskampen mot Nederland 0-1 ble etterfulgt av tap mot Belgia med 0-2.

Fjerdeplass i gruppen med null scorede mål og minus 3 i målforskjell er status før kampen mot Danmark. Nederland leder med 6 poeng av seks mulige, Danmark og Belgia følger etter med tre poeng.

Norge må med andre ord vinne i kveld, og de må vinne med 3 mål på Danmark samtidig som Belgia taper mot Nederland for at andreplassen og avansement skal være innen rekkevidde.

Hvor spilles kampen?

de adelaarshorst stadion

Kampen skal spilles på De Adelaarshorst i Deventer i Nederland. Stadionen er hjemmebanen til laget Go Ahead Eagles som rykket ned fra Eresdivie forrige sesong.

Kapasiteten er 10 000 tilskuere, noe som gjør den til den minste stadion i årets europamesterskap for kvinner i fotball i Nederland.

Sliter med å score mål

Som nevnt tidligere har Norge enda til gode å score mål i årets turnering, og på 11 kamper under hovedtrener Martin Sjögren har Norge kun scoret 9 mål

Og med spillere som Ada Jegerberg og Caroline Graham Hansen på laget, to spillere som bøtter inn mål på klubblagene sine, er det ganske oppsiktsvekkende.

Mot Danmark må Norge score tre for å ha muligheten til å gå videre, fire om Danmark skulle score ett. Og et grep svenske Sjögren har gjort inn mot kampen er å ha en lukket trening mandag formiddag der nordmennene terpet på angrepsspill.

Spilltips: Norge reiser seg mot nabolandet i sør

Vi tror Norge reiser seg mot Danmark og vinner. De norske jentene er revansjeslysten og ønsker ikke å bli det første norske kvinnelandslaget til å gå poengløse fra et mesterskapsgruppespill.

Norge er på papiret et sterkere lag enn Danmark, med spillere fra flere av de aller største klubbene i Europa på sentrale posisjoner.

Forrige gang lagene møttes var på Estadio Municipal Albufeira i Portugal i mars 2015. Den gang vant Norge 5-2.

Ada Hegerberg Norge

Oddsen hos kampen hos Bet365 er som følger:

Norge: 2.30

Uavgjort: 3.10

Danmark: 3.20

Vi går for H og seier til Norge i denne avgjørende kampen. Oddsen på 2.30 synes vi er rettferdig og et godt spillobjekt.

Skulle Norge vinne med mer enn 3 mål og klare andreplassen i gruppen venter vinneren av gruppe B i kvartfinalen, noe som ser ut til å bli Sverige eller Tyskland.

Eivind Myhre

Forfatter

Eivind har en stor forkjærlighet for norsk fotball spesielt, men har også stor interesse for Europacup-fotball, og da helst nivåene under Champions League. Skal han på kamp velger han Ferencvaros mot Aberdeen heller enn Barcelona mot Manchester United.

1487 Artikler