Spilltips til kveldens Champions League-kamp mellom Liverpool og Roma

Liverpool FC – AS Roma
Anfield stadion, Liverpool
Champions Leagues semifinaler, første kamp
Tirsdag klokken 20.45

For femte gang i historien møtes Liverpool og Roma til en tellende kamp i Europa. Første gang var tilbake i 1984, da Liverpool slo Roma 4-2 på straffer i finalen av samme turnering, bare den da het European Cup.

I de fire kampene siden har det endt med to seire til kveldens hjemmelag, én uavgjort og én Roma-seier. Forrige møtet var i gruppespillet i Champions League i 2001/02-sesongen.

I Semifinale for første gang på 10 år

Det er gått hele ti år siden Liverpool sist var i en semifinale i Champions League. Den gangen ble det et 3-4-tap for Chelsea, tre år etter at de vant samme turnering.

For Roma sin del er det hele 34 år siden sist. Det var samme året de nådde finalen og ble slått av Liverpool på straffer. Den gangen slo de ut skotske Dundee United.

I helgen ble det et noe skuffende 2-2-resultat borte mot West Bromwich for Liverpool, men klubben fra Merseyside har uansett mer eller mindre sikret seg Champions League-spill gjennom en topp-fire-plassering i Premier League denne sesongen.

Roma på sin side vant sin kamp mot SPAL på bortebane hele 3-0, uten flere av lagets beste spillere. Roma er for øyeblikket på tredjeplass på Serie A-tabellen, a poeng med Lazio på fjerde og ett poeng foran Inter på femte. Med fire seriekamper igjen å spille er det dermed klart for et rotterace om å unngå femteplassen og å sikre Champions League-spill neste sesong.

Lagnyheter

Liverpool-back Nathaniel Clyne er tilbake i trening, men kveldens kamp blir for tidlig for en plass i førsteelleveren for engelskmannen, trolig starter han på benken.

Jordan Henderson måtte stå over forrige CL-kamp grunnet karantene, men er trolig tilbake i startoppstillingen i kveld.

Aleksandar Kolarov, Alessandro Florenzi, Daniele De Rossi og Edin Dzeko er alle ventet tilbake i startoppstillingen etter å ha blitt hvilt i helgen. Rick Karsdorp og Gregorie Defrel er begge utilgjengelig grunnet kneskader.

Forventede lagoppstillinger

Liverpool (4-3-3): karius; Alexander-Arnold, Lovren, van Dijk, Robertson; Chamberlain, Henderson, Milner; Salah, Firmino, Mané

Roma (3-5-2): Alisson; Fazio, Manolas, Jesus; Florenzi, Strootman, Rossi, Nainggolan, Kolarov; Scinck, Dzeko

Spilltips til kampen mellom Liverpool og Roma

Det er, heldigvis for nøytrale fotballfans, en svært åpen semifinale i Champions League, der begge lag har muligheten til å kapre finaleplassen over to oppgjør. Selv med oddsen 1.56, 4.55 og 6.10 føler vi dette oppgjøret kan tippe begge veier. Vi tror det blir et målrikt et, og går for over 3,5 mål til 2.38 i odds. Den er vi sikker på går inn!

Eivind Myhre

Forfatter

Eivind har en stor forkjærlighet for norsk fotball spesielt, men har også stor interesse for Europacup-fotball, og da helst nivåene under Champions League. Skal han på kamp velger han Ferencvaros mot Aberdeen heller enn Barcelona mot Manchester United.

1487 Artikler