Islandsk jubel i den innledende CL-kvalifiseringsrunden

Inter Club d’Escaldes og Vikingur Reykjavik vant semifinalene i de innledende kvalifiseringsrundene av Champions League. Fredag får vi vite hvem av dem som sikrer plassen i den første kvalifiseringsrunden, og her er vårt tips til kampen.

Kanskje ikke det mest interessante oppgjøret for norske spillere, men det er lite internasjonal fotball om dagen, og den norske cupen er bare alt for uforutsigbart å spille på.

Kampen blir spilt på Island

Disse innledende rundene i Champions League-kvalifiseringen består av de fire ligavinnerne fra de fire dårligst seedete landene i Europa, Andorra, Island, Estland og San Marino.

Inter Club d’Escaldes vant sin semifinale borte mot La Fiorita fra San Marino med 2-1 på Vikingsvollur stadion i Reykjavik tirsdag, samme sted som Vikingur vant hele 6-1 mot FCI Levadia fra Estland senere samme dag.

Alle kampene blir spilt på Vikingvollur, da UEFA arrangerer denne innledende runden som en slags mini-turnering. Vikingur spiller altså hjemme i dag, selv om de er satt opp som bortelag av UEFA.

Forventede lagoppstillinger

Det er ikke meldt om ferske skader hos noen av lagene, og vi forventer å se omtrent samme startoppstillinger som på tirsdag.

Helge Gudjonsson kom inn fra benken og scoret for Vikingur, og kan dermed stjele en plass i førsteelleveren her, men jeg tror han nok en gang må se dommeren blåse kampen i gang fra benken.

Inter Club:

Coca;
Roca, Feher, De Nova;
Gallego, Martinez, Cabrera, Rubio;
Casadesus, Soldevila, Andreu

Vikingur:

Ingason;
McLagan, Sigurdsson, Ekroth, Atlason;
Punyed, Magnusson, Agnarsson;
Andrason, Hansen, Ingason

Spilltips: Islandsk jubel på hjemmebane

Som nevnt tidligere, Vikingur spiller kampen på sin egen hjemmebane, og vil selvsagt ha en stor fordel av det. En annen avgjørende faktor er at Vikingur, i motsetning til Inter Club, er midt i sesong.

Den islandske ligaen er også klart bedre enn i lille Andorra, med en klart større andel profesjonelle spillere. Vikingur viste kvaliteten som bor i laget med 6-1 mot Levadia. Men det blir uansett tøft i den første kvalifiseringsrunden, der motstander allerede er avgjort.

Malmö FF, vinnerne av fjorårets Allsvenskan, og selvsagt et klart bedre lag enn både Inter Club og Vikingur, og første kamp der vil bli spilt i Sverige.

Vikingur har fem strake seire i alle turneringer, og ligger på en tredjeplass i den islandske ligaen etter 10 spilte serierunder der, dog hele åtte poeng bak ligaleder Breidablik.

Jeg er ganske trygg på borteseier her, og jeg tror de vinner med mer enn 2.5 mål, et spill som også gir en fin odds hos de fleste bookies som har odds på kampen. Under kan du se beste odds for 1X2 hos våre partnere.

Eivind Myhre

Forfatter

Eivind har en stor forkjærlighet for norsk fotball spesielt, men har også stor interesse for Europacup-fotball, og da helst nivåene under Champions League. Skal han på kamp velger han Ferencvaros mot Aberdeen heller enn Barcelona mot Manchester United.

1487 Artikler