Spilltips til kveldens Premier League-kamp mellom Everton og West Ham

Everton – West ham
Goodison Park, Liverpool
Premier League
Onsdag klokken 21.00

Premier League-sesongens to største skuffelser så langt møtes til bunnduell på Goodison Park i kveld. Vi gir deg odds og spilltips til kampen.

Satset hardt i sommer

Everton har lenge vært en utfordrer til topp-seks lagene i Premier League, Chelsea, Manchester United, Manchester City, Liverpool og Arsenal, og i sommer satset de hardt med flere storkjøp.

Romelu Lukaku forsvant ut dørene til manchester United, men inn kom spillere som den unge lovende keeperen Jordan Pickford, den hjemvendte sønnen Wayne Rooney, Eredivisie-stjernen Davy Klaassen og Islands beste spiller Gylfi Sigurdsson.

Og det startet bra for de blåkledde fra Beatles fødeby. Sesongpremieren endte med 1-0 over Stoke på hjemmebane før Manchester City ble holdt til 1-1 på City of Manchester Stadium, Manchester Citys eneste poengtap i årets Premier League til dags dato.

Men sesongstarten ble nok i tøffeste laget, for i de tre påfølgende kampene ventet Chelsea borte, Tottenham hjemme og Manchester United borte. Storkampene kom helt klart i tidligste laget for et nykomponert Everton-lag, tre tap og 0-9 i målforskjell ble fasit når de tre kampene var ferdigspilt.

Og i de åtte påfølgende kampene har det kun blitt hentet inn åtte poeng, noe som har resultert i at klubben ligger på plassen over nedrykk på tabellen med 12 poeng på 13 kamper og manager Ronald Koeman har fått sparken.

Det er enda ikke avklart hvem som tar over permanent etter nederlenderen, men flere kilder peker på Sam Allardyce som den mest aktuelle kandidaten.

Jordan Pickford gikk i sommer til Everton fra Sunderland i en avtale verdt over 300 millioner kroner.

Ikke vunnet på syv serierunder

Stort bedre går det ikke for kveldens bortelag, faktisk går det enda verre. West Ham befinner seg for tiden på direkte nedrykk, to poeng bak Everton. Kun to seire og fire uavgjorte kan London-klubben vise til på sine første 13 seriekamper.

Det har resultert i at også West Hams styre gjorde grep etter 1-4-tapet hjemme for Liverpool 4. november da manager Slaven Bilic måtte forlate klubben. Han ble ganske raskt erstattet av tidligere Everton-manager David Moyes.

Han forlot Everton tilbake i 2013 for å overta mancester United når Sir Alex Ferguson pensjonerte seg, men ble bare hos de rødtkledde i ett år før han fikk sparken.

Siden har han to mislykkede opphold i spanske Real Sociedad og Sunderland i fjor der han også fikk sparken etter at klubben fra Sunderland Tyne and Wear rykket ned fra Premier League.

Starten i West Ham har heller ikke vært den beste for skotten, på sine første to kamper har det blitt 0-2-tap borte mot Watford og 1-1 hjemme for Leicester sist helg.

Tidligere møter

45 ganger har de to klubbene møttes i alle turneringer siden sesongen 1993/94. Everton har vært det klart beste laget de siste 25 årene og står med 24 seire mot West Hams åtte, tretten har endt med uavgjort.

Forrige sesong endte det med 2-0-seier til Everton i tilsvarende oppgjør mens det endte med et kjedelig 0-0-resultat på London Stadium.

Skader og suspensjoner

Ross Barkley har vært ute hele sesongen men er ventet tilbake i trening denne uken, kveldens kamp blir uansett for tidlig for den offensive midtbanespilleren.

I tillegg på Everton klare seg uten Seamus Coleman, Yannick Bolaise og Ramiro Funes Mori som alle er ute i flere uker med diverse skader.

Oumar Niasse står over den andre av to kamper etter at han fikk karantene for å ha filmet i kampen mot Crystal Palace for snart to uker siden.

For West Ham sin del er José Fonte ventet tilbake i slutten av januar mens det kun er dager til Sam Byram og Chicharito er tilbake i trening for London-klubben.

Spilltips: Uavgjort

Det er to lag som sliter voldsomt som møtes på Goodison Park i kveld og vi synes det er mer eller mindre umulig å skille dem fra hverandre. Uavgjort gir også den oddsen som gir høyest gevinst i forhold til sannsynlighet i våres tanker.

Odds for kampen hos bet365:

Everton: 2.35

Uavgjort: 3.30

West Ham: 3.40

Vi går for uavgjort og poengdeling til de to lagene, og begge vil dermed fortsatt slite i bunnen av tabellen også etter denne serierunden.

Alle tips er godt undersøkt og gitt i godt tro, men profitt kan ikke garanteres. Odds korrekt ved publisering, men kan bli forandret før avspark.

Eivind Myhre

Forfatter

Eivind har en stor forkjærlighet for norsk fotball spesielt, men har også stor interesse for Europacup-fotball, og da helst nivåene under Champions League. Skal han på kamp velger han Ferencvaros mot Aberdeen heller enn Barcelona mot Manchester United.

1487 Artikler