Everton klarer ikke sikre PL-plassen mot Palace

Etter å ha prøvd og mislyktes totalt med å sikre Premier League-sikkerheten i helgen, finner Evertons siste hjemmekamp for sesongen sted torsdag kveld, med Crystal Palace er på reise til Goodison Park.

Frank Lampards side falt i stykker i et pinlig 3-2-tap mot Brentford søndag, mens Eagles ble tvunget til å nøye seg med en 1-1-uavgjort borte mot Aston Villa.

Mens Everton-fansen var opptatt med å fyre av fyrverkeri utenfor Brentford-hotellet klokken 03.30 om morgenen, fikk Bees gnister til å svirre på banen, da Everton avsluttet kampen med null poeng og ni mann etter en femmålsklassiker.

Faktisk ble Everton knust 4-0 av Palace i FA-cupen for to måneder siden etter en 3-1 Premier League-seier tilbake i desember, men Lampards gjenopplivede side som kjemper for livet på bunnen av tabellen vil vise seg å være en annen motstander.

Lagnyheter og forventede lagoppstillinger

Everton-duoen Branthwaite og Rondon vil sone suspensjon denne uken på grunn av deres røde kort mot Brentford, så Lampard vil være desperat etter å ha Michael Keane tilbake i slag for å dekke for førstnevnte.

Nathan Patterson, Andros Townsend, Fabian Delph og Yerry Mina forblir begrenset til sykestuen, men duoen Donny van de Beek og Ben Godfrey kan tvinge seg tilbake til kamp for lagets siste hjemmekamp.

Andre Gomes ble gitt tillit på midtbanen sammen med Abdoulaye Doucoure sist, men Allan og Tom Davies vil begge ha øynene deres på startplassene nå i midtuken.

I mellomtiden vil Palace bli tvunget til å klare seg uten stjernen Michael Olise for resten av sesongen på grunn av hans nylige skade – og sluttet seg dermed til Nathan Ferguson på listen over langsiktige fravær etter hans nylige tilbakeslag.

James McArthurs leggbelastning vil kanskje ikke være over før siste møtet med Manchester United, mens James Tomkins også er ute, og Vieira har ingen grunn til å ta unødvendige risikoer med hensyn til spillernes form på dette stadiet.

Schlupp presser absolutt på for en retur til startelleveren etter å ha kommet med varene på Villa Park, som kunne se Eberechi Eze falle tilbake på benken.

Cheikhou Kouyate vil også bli snakket med av klubbens ledelse etter å ha vist støtte for Idrissa Gueyes avslag mot å spille for Paris Saint-Germain mens de hadde LGBTQ+ regnbuefarger på draktene, men det er ingenting som tyder på at den senegalske landslagsspilleren ikke vil være involvert her.

Evertons mulige startoppstilling:
Pickford; Coleman, Holgate, Keane; Iwobi, Allan, Doucoure, Mykolenko; Gordon, Calvert-Lewin, Richarlison

Crystal Palace mulig startoppstilling:
Guaita; Clyne, Andersen, Kouyate, Guehi, Mitchell; Gallagher, Milivojevic, Schlupp; Zaha, Mateta

Spilltips: uavgjort 1-1

Palace er Premier Leagues fastlåste spesialister med hele 15 uavgjorte kamper allerede denne sesongen, og det ville ikke være en overraskelse å se en like tett konkurranse på Goodison-gresset.

Evertons nylige defensive implosjon og heftige skadeliste har hemmet deres forsøk på å sikre overlevelse tidlig, og Vieiras side har det som trengs for å holde toffees i sjakk for store porsjoner og tvinge dem til å gjøre det på den harde måten på Emirates.

Unibet gir 6.50 i odds for 1-1, spill her!

Eivind Myhre

Forfatter

Eivind har en stor forkjærlighet for norsk fotball spesielt, men har også stor interesse for Europacup-fotball, og da helst nivåene under Champions League. Skal han på kamp velger han Ferencvaros mot Aberdeen heller enn Barcelona mot Manchester United.

1487 Artikler