Spilltips: Jevn finale mellom to Europa League-spesialister

Spilltips Sevilla mot Inter i Europa League

Det er endelig klart for finale i Europa League 2019/2020, og slaget står mellom to lag som begge vet hva som skal til for å vinne kamper i denne turneringen, spanske Sevilla og italienske Inter.

Sevilla er den mestvinnende klubben i UEFA-cupen/Europa Leagues historie, med sine fem titler på fem tidligere finaler. Inter har vunnet turneringen tre ganger tidligere, i tillegg til en tapt finale. Men Inter i i tillegg den klubben som har vunnet flest UEFA-Cup/Europa League-enkeltkamper i historien.

Man må tilbake til 1998 for å finne sist gang Inter løftet trofeet, mens Sevilla har vært det store Europa League-laget de siste 15 årene med seiere i 2006 og 2007, og tre på rad mellom 2014 og 2016.

Sevilla sikret seg til slutt Champions League-plass neste sesong ganske komfortabelt via sin fjerdeplass i La Liga. I EL-sluttspillet har det blitt komfortable og fortjente seire mot Getafe, Wolves og Manchester United. Inter ble nummer to i Serie A etter å ha vunnet siste ligakamp 2-0 borte mot Atalanta, mens Getafe, Bayer Leverkusen og Shakhtar har blitt utslått i EL-sluttspillet den siste halvannen uken.

Jeg ser for meg en jevnspilt kamp, som lett kan ende i både ekstraomganger og straffesparkkonkurranse. Inter har de største individuelle stjernene, men man skal ikke undervurdere den kulturen som er innarbeidet i Sevilla. Det vil ikke være første gang de er underdogs i en Europa League-finale og vinner.

Mitt tips blir at Sevilla løftet trofeet til slutt, og jeg vil være enda mer sikker på det om kampen ender med straffesparkkonkurranse.

Sevilla-triumf gir 2.40 i odds hos Unibet.

Eivind Myhre

Forfatter

Eivind har en stor forkjærlighet for norsk fotball spesielt, men har også stor interesse for Europacup-fotball, og da helst nivåene under Champions League. Skal han på kamp velger han Ferencvaros mot Aberdeen heller enn Barcelona mot Manchester United.

1487 Artikler