Europa League – Klart for første møtet mellom Rennes og Arsenal på Roazhon Park

Roazhon Park rennes arsenal spilltips

Arsenal ønsker å øke sin rekke med kamper uten tap til fem når de torsdag kveld drar til Frankrike for å møte Rennes, som imponerte i den forrige Europa League-runden med 6-4 over Real Betis.

Stade Rennais FC – Arsenal FC
Roazhon Park, Rennes
Europa League, 8-delsfinaler
Torsdag klokken 18:55

Arsenal måtte nok slite betydelig mer enn det de håpte og forventet i den forrige runden mot BATE Borisov, som til slutt endte med 3-1 sammenlagt etter at de først tapte på hjemmebane.

Men den seieren er nå en av fire kamper på rad uten tap i alle turneringer, og London-laget kan nå nesten friskmeldes igjen. Men Til tross for at de er svake i Ligue 1 kan Rennes vise til gode resultater i Europa denne sesongen.

I 16-delsfinalene ble det ekstremt målrikt over to kamper mot spanske Real Betis. Først 3-3 på hjemmebane før en sterk 3-1-seier på Estadio Benito Villamarín i Sevilla.

Lagnyheter

Alexandre Lacazette får ikke lov til å kjenne fransk gress under føttene da han soner sin andre kamp av en karantene på totalt tre kamper han fikk for det røde kortet borte mot BATE.

Ellers er det forventet at Petr Cech er tilbake mellom stengene og at Laurent Koscielny blir hvilt. Ainsley Maitland-Niles kommer trolig inn og tar franskmannens plass i forsvaret.

For Rennes del er Jordan Siebatcheu, Romain Danze, Abdoulaye Diallo og Ludovic Baal alle sammen utilgjengelige på grunn av skader.

Forventede lagoppstillinger

Rennes: Koubek; Zeffane, Silva, Mexer, Bensebaini; Sarr, Andre, Grenier, Niang; Ben Arfa; Hunou

Arsenal: Cech; Maitland-Niles, Mustafi, Papastathopoulos, Kolasinac; Xhaka, Torreira; Mkhitaryan, Ozil, Iwobi; Aubameyang

Spilltips: Uavgjort

Vi tror det kan bli et interessant oppgjør torsdag kveld, og ikke bli overrasket om det blir scoret en del mål. Arsenal er favoritter, men Rennes har vist at de kan bite godt fra seg når det gjelder.

Arsenal har i tillegg trolig minst et halvt øye på kampen mot Manchester United i Premier League på søndag, men ønsker selvsagt å ta med seg et så godt resultat som mulig til returmøtet på Emirates om en uke.

Vi tror de deler poengene, det gir oddsen 3.40 hos Unibet.

TV og live stream

Det er TV 2 som har rettighetene til å sende Europa League i Norge, og kampen kommer derfor til å bli sendt på deres sportskanaler og på deres strømmetjeneste TV 2 Sumo.

  • De to klubbene har aldri før møttes i en tellende kamp.
  • Rennes har aldri før møtt engelsk motstand i en tellende kamp.
  • Men de møtte skotske Celtic i Europa Leagues gruppespill i 2011, da endte det 1-1 hjemme og 1-3 på Celtic Park.

Eivind Myhre

Forfatter

Eivind har en stor forkjærlighet for norsk fotball spesielt, men har også stor interesse for Europacup-fotball, og da helst nivåene under Champions League. Skal han på kamp velger han Ferencvaros mot Aberdeen heller enn Barcelona mot Manchester United.

1487 Artikler